SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maden Suyu'nun Faydaları

A- A+ PAYLAŞ

Araştırmalara göre, maden suyu sütten daha fazla kalsiyum desteği sağlıyor.

İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Uluslararası Tıbbi Klimatoloji Birliği Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, son araştırmaların, yüksek düzeylerde kalsiyum ve magnezyum içeren maden sularının, yaşamsal vücut fonksiyonlarını olumlu yönde desteklediğini gösterdiğini söyledi. Prof. Karagülle, kadınlarda kemik sağlığı için süt yerine maden suyu tüketilmesini önerirken, hipertansiyonda önerilmeyen maden sularının artık güvenle tüketilebileceğini söyledi.

ÖNEMLİ BİR KALSİYUM DESTEĞİ SAĞLIYOR
“Menopoz sonrası dönemde kadınlara kalsiyumdan zengin süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi ve kalsiyum içeren suda eriyen ilaçlar yaygın olarak önerilir. Süt ve süt ürünleri yüksek kalori içermeleri yüzünden özellikle kilo sorunları olan kadınlarca pek tercih edilmez. Son yıllarda yapılan çalışmalar ise maden sularının önemli bir kalsiyum desteği olduğunu gösterdi. Maden sularının süt kadar hatta biraz daha fazla yararlı kalsiyum desteği sağladığı ortaya çıktı” diyen Prof. Karagülle, şöyle devam etti:

“Özelikle sodyum, kalsiyum veya magnezyum bikarbonatlı maden sularını günde 0.7-1 litre kadar düzenli içen kişilerde kalp ve damar işlevlerinin desteklendiği yönünde artık güçlü kanıtlar bulunuyor.

HİPERTANSİYONU DÜŞÜRÜCÜ ETKİ
Yakın zamanda yayımlanan bir çalışmada da sodyumdan zengin ve yüksek düzeyde bikarbonat içeren şişelenmiş maden sularının insanda hipertansiyonu gerilettiği yönünde sonuçlar ortaya kondu. Yeni çalışmalar eski bilgilerin aksine hipertansiyonu düşürücü etki gösterebileceğini kanıtladı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız