SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Madenler Değerlendirilecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:50
A- A+ PAYLAŞ
AKP  Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya'da maden sektöründeki yatırımların önünü açmak için uluslararası bir sempozyum düzenleyeceklerini açıkladı. 
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz, AKP'de Türkiye genelinde il kongrelerinin başladığını belirterek, "Sayın başbakanımızda, Türkiye genelinde büyükşehir iller ile büyükşehir olacak illere teşrif ediyorlar. İnşallah Malatya'mızın il kongresine de teşrif edecekler. Sayın başbakanımız hem kongreyi onurlandıracaklar, hem de birçok kamu yatırımının hizmete girmesi noktasında açılışlarda bulunacaklar" dedi. 
 
Milletvekili Öz, "Türkiye'de yeni teşvik paketi açıklandı. Bu teşvik paketi sabit değil. TÜİK verileri doğrultusunda bölgeler arasında değişiklik olabilir. Türkiye 6 bölgeye ayrıldı. Malatya'mız 4.bölgede yer aldı. 4. bölgedeki kazanımlar, bir önceki teşvik paketi ile aynı. Artı şunu belirtmek lazım, Organize Sanayi Bölgelerine yapılacak yatırımlar 5. bölgenin teşvik uygulamalarından yararlanmış olacak. Bu önemli bir şey. Ben inanıyorum ki, yeni Organize Sanayi Bölgemizdeki 12 milyon metrekarelik alanın alt yapısı ihale edilmiş olacak. Bu konudaki çalışmalar son hızıyla devam etmektedir" şeklinde konuştu. 
 
Öz, konuşmasının devamında, "Malatya'mız madenler yönünden zengin bir ilimiz. Bizim yeni teşvik paketi kapsamında madencilik yönünde yapılacak yatırımlar da 5. bölgede yer alan illere uygulanacak olan teşviklerden aynen istifade edecek. Dolayısıyla madencilik noktasında yapılacak yatırımlar, sanki 5. bölgedeki bir ile yatırım yapılıyormuş gibi bir çok imkanlardan istifade edecek. Malatya'da uluslararası bir maden sempozyumu düzenlemeyi planlıyoruz. Sayın valimiz ve MTA Genel Müdürümüz ile görüştüm. Malatya'da birçok alanda yer altı zenginlikleri mevcut. Bu sempozyumu yaparsak, çok sayıda girişimci Malatya'ya gelerek yatırım yapabilecek. Malatya'da maden yatırımları konusunda önemli gelişmeler sağlayacağız. Bunun başlangıcı da Malatya'da gerçekleştireceğimiz Maden Sempozyumu ile olacaktır. Uluslararası Maden Sempozyumunu sayın valimiz sahiplendiler. O'nun öncülüğünde bizler de Ankara'da gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız