SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MADEP'te Ödül Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:35
MADEP'te Ödül Töreni
A- A+ PAYLAŞ

'Malatya Okuyor Kampanyası' ve 'Malatya Değerler Eğitimi Projesi'nin (MADEP) yıl sonu ödül töreni yapıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediye konferansa salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Malatya Valiliği tarafından başlatılan 'Malatya Okuyor' ve 'MADEP'in ödül töreninde bir araya geldiklerini belirtti. Toplumda yıllardır var olan ve olması gereken değerlerin olduğunu kaydeden Kurnaz, "Değerli öğrenciler, sizler gelecek yıllarda toplumumuzun yapısını şekillendirecek, temel insan unsurları olacaksınız. Milletimizin gelecekte varlığını sürdürebilmesi için sağlıklı bireylere ihtiyaç vardır. Burada sağlıktan kastımız, sadece bireyin akıl, ruh ve bedenen sağlıklı olmasının yanında bireylerde ortak toplumsal değerlerin de bulunması gerekir. Toplumumuzda yıllardır var olan, bazen unuttuğumuz bazen de önemsemediğimiz ama olması gereken belli değerler vardır. Bunlar toplumların olmazsa olmaz kurallarıdır. Bunlar; Sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, güven ve özgüven gibi değerlerimizdir. Bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için bu yıl Malatya Değerler Eğitimi Projesi uygulanmıştır" dedi.

 Kurnaz, 'Malatya Okuyor' projesini de çok önemsediklerini dile getirerek, "Milletimizin uluslararası toplumda hak ettiği yeri alabilmesi için bireylerin tek tek bilgili olması ve ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşabilmesi gerekir. Bu nedenle 2009 yılında öncelikle okullarımızda başlatılan 'Malatya Okuyor' projesi, bu yılda devam ettirilmiştir. Bundan sonrada devam ettirilecektir" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk ise, ilk ve orta dereceli okullarda uygulamaya konulan 'Malatya Okuyor' ve 'MADEP' projelerinin, eğitim sisteminin içerisinde uygulanması gereken ve izlenen, eğitimin olmazsa olmaz temel taşlarından olduğunu ifade etti.

 MADEP projesi kapsamında çeşitli etkinliklerin düzenlendiğine dikkat çeken Berk, "Okumadan öğrenmenin, değerlerinden ve kültüründen uzaklaşmış bir durumda iken başarılı olmanın, veli, aile ve çevreyi tanımadan başarılı ve geçerli bir plan yapmanın imkanı yoktur. 2012-2013 eğitim öğretim yılında il genelinde uygulamaya konuşan Malatya Değerler Eğitimi Projesine, 2013-2014 eğitim öğretim yılında da anaokulu, ilkokul ve ortaokullarımızda öğrencilerimizin tamamına ve velilere yönelik olarak devam etmiştir. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılının başından itibaren 'Sevgi, doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, farklılıkları kabullenme, güven, özgüven' değerleri işlenmiştir. Proje kapsamında sınıf içi etkinlikler, okul panosu oluşturma, afiş, aile mektupları,öğrencilerden velilere mektup, geziler, yarışmalar, veli seminerleri, anne-baba eğitimleri gibi etkinlikler uygulanmıştır. Projeyle ilgili her türlü bilgiye ulaşmak için internet sitesi kurulmuştur" şeklinde konuştu.

 Berk, 'Malatya Okuyor' projesinin 2009 yılından buyana uygulandığını anımsatarak, 2009-2010 eğitim öğretim yılında başlayan 'Malatya Okuyor' projesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında revize edilerek, okullarımızda 'En Çok Ben Okuyorum', E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 'Cezaevi Okuyor', çeşitli özel ve kamu alanlarında da 'Askıda Kitap' projesi olarak uygulamaya devam edilmiştir. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci dönem yıl birincileri ile değerler eğitimi çalışmalarında dereceye giren okullarımız ödüllendirilecektir" diye konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından 'Malatya Okuyor' ve 'Malatya Değerler Eğitimi Projesi' (MADEP) kapsamında başarılı olan öğrenci ve okullara hediye ve plaketleri takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız