SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Madımak Önlemleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:10:07
Madımak Önlemleri
A- A+ PAYLAŞ

Sivas’ta 2 Temmuz 1993'de 35 kişinin yanarak ve dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği Madımak Oteli olaylarının yıldönümü nedeniyle güvenlik tedbirleri artırıldı. 

Sivas’ta Madımak Oteli olaylarının 20. yıldönümü nedeniyle yarın yapılacak anma etkinlikleri çerçevesinde yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde ve Sivas-Malatya yolu üzerinde arama noktaları kurulurken, şehir giriş ve çıkışlarında da ekipler aramalar yapıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbirler attırılırken, anma programı için çeşitli illerden ve Avrupa’dan çok sayıda vatandaşın Sivas’a gelmesi bekleniyor. Anma programı bitene kadar kentteki çok sayıda cadde ve sokak trafiğe kapatılacak. Polis otel ve çevresinde sıkı güvenlik tedbirleri uygulayacak. Anma programı boyunca yaklaşık 2 bin 500 polis görev yapacak. Program saat 10.30’da Ethembey Parkı önünde başlayacak. Mevlana Caddesi takip edilerek, Atatürk Caddesi güzergahından Madımak Oteli önüne gelinerek ölenler için karanfil bırakılacak. Yapılacak basın açıklamasının ardından anma etkinlikleri sona erecek.

Tek anma etkinliğinin gerçekleşeceği programda Cumhuriyet Halk Partisi’nden de bir heyetin Sivas’ta olması bekleniyor.

KİRAZ'IN AÇIKLAMASI..

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “2 Temmuz Sivas katliamı unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir katliamdır” dedi.

2 Temmuz 1993’de Sivas’ta yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yapan Kiraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği gibi Sivas katliamının üzerinden 20 yıl gibi bir zaman geçti. 2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birini yaşadık. Aydınlarımız, gençlerimiz, canlarımız diri diri yakıldı. Yine bir 2 Temmuz’u yaşıyoruz. 2 Temmuz katliam demektir, insanların, canların diri diri yakılması gibi bir canilik demektir.

Bu yüzden hüzün demektir. Bu yüzden insanlığın kabullenemeyeceği bir vahşet demektir. Bu yüzden hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Üzerinden 20 yıl geçmiş olmasına rağmen o görüntüleri her izlediğimizde il günkü gibi canımız yanmaktadır.

Göstermelik yargılamalar sonucu katliamların gerçek sorumluları yargılanmamış olup, 2 Temmuz Sivas katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir.

Şu bilinmelidir ki hukuken zaman aşımı olsa bile bu olay hiç kimsenin zihninde ve yüreğinde zaman aşımına uğramayacaktır.

Demokrasiden, laiklikten ve insan haklarından yana olan duyarlı insanların, demokrasi mücadelesini daha güçlü bir şekilde verebilmesi için, 2 Temmuz Sivas katliamı unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir katliamdır.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu insanlık suçuna dün de sessiz kalmadık, bu gün de sessiz kalmayacağız. 2 Temmuz’da bundan tam 20 yıl önce Sivas katliamında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, katilleri ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız