SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAFDER 'Tütün Hasatı'nı Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:54:28
MAFDER 'Tütün Hasatı'nı Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf & Resim Sanatları Derneği (MAFDER), Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine ‘’tütün hasatı’’ konulu fotoğraf maratonu düzenledi.

Dernek genel sekreteri Ömer Ali Delibaş ‘’bu yıl aralarında profesyonel fotoğrafçıların da olduğu 10 kişilik bir ekip ile II.sini düzenlediğimiz Adıyamanın Çelikhan ilçesine bir fotoğraf maratonu gerçekleştirdik. Fotoğraf maratonunun amacı, tütünün zorluklarını, yöre insanının zahmetini ve güzelliklerini fotoğraflarla belgelemeye , çelikhan’da tütün hasat döneminde ilçe halkında büyük telaş oluşuyor. Bu gezide tütün işçiliği ve tütün tarımının bütün hasat aşamaları sanatsal olarak dernek üyelerimiz tarafından fotoğraflamaya çalıştık. Verimli ve güzel bir gezi olan bu maratonda çok değerli fotoğraflar elde edildi. Tütün hasadının tarladan toplanması, taşınması nakliyesi, tütün yapraklarının şişlere saplanması, kurutulması için iplere geçirilmesi ve ağaçtan iskelelere asılması aşamalarının hepsi fotoğraf kareleri ile kayıt altına alındı. Fotoğrafçı arkadaşlarımızın yakaladığı bu kareler MAFDER’in Facebook grubunda beğenilere sunulacaktır. Kasım ayının sonlarına doğru II. MAFDER Fotoğraf Sergimizi açarak yıl içerisinde yaptığımız geziler de elde ettiğimiz fotoğraflarla hem yöremizi tanıtmayı arzuluyoruz hem de fotoğrafa gönül veren insanları tek bir çatı altında toplamayı amaçlıyoruz. MAFDER’in bu foto maratonunda eğlenceli aktivitelerin eşliğinde zevkli saatler geçirildi. Katılan tüm fotoğrafçı dostlarımıza teşekkürlerimi sunarım. İlimizde doğa ve fotoğrafçılığa meraklı tüm hemşehrilerimizi dernek faaliyetlerimize katılmaya davet ediyorum. Ücretsiz fotoğrafçılık kursları düzenliyoruz. Kurslar da temel fotoğrafçılık eğitimi alan arkadaşlarımızla sahaya inerek öğrendiklerini pratiğe döküyoruz. Fotoğraf sanatına merak herkesi derneğimize bekleriz’’ dedi.

Çelikhan’da bir gün süre ile tütün hasat çalışmalarını fotoğraflayan MAFDER fotoğrafçıları, Çat Barajı’nda yüzen adaları ve ilçeye 16 km uzaklıkta olan şifalı su kaynağını fotoğrafladıktan sonra Pınarbaşı Beldesi Zerban Mesire alanında yemek molasıyla yorgunluğunu giderdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız