SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAFSAD'da Ustalarla Söyleşi

0
Güncellendi - 2018-08-17 02:27:27
MAFSAD'da Ustalarla Söyleşi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD’ta Fotoğraf ustalarının katıldığı bir sunum söyleşi gerçekleştirildi.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü-MASKİ’nin düzenlediği “Su ve Malatya” konulu  fotoğraf yarışması için Malatya’ya gelen Fotoğraf Sanatçıları Yusuf Tuvi, Ahmet Kılıç, Tahsin Altınok ve Ali Nihat Ulukent Malatya’yı çok beğendiler. Jürinin fotoğrafları değerlendirmesinin ardından MAFSAD’ta gerçekleştirilen sunum söyleşide Fotoğraf Duayeni Yusuf Tuvi’nin, Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Kılıç’ın ve Tahsin Altınok’un fotoğrafları oldukça beğeni aldı.

Etkinlikte konuşan usta fotoğrafçı Yusuf Tuvi  1974’te fotoğrafa başladığını, Efsane fotoğrafçı Robert Capa’nın “Fotoğrafın yeterince iyi değilse, yeterince yakınlaşamamışsın” sözünü temele alarak, özellikle insanı ve insanlığın hallerini anlatabilmek için insana yakın durduğunu  ve fotoğraf çalışmalarını bu temelde  yürüttüğünü söyledi. 44 yıl boyunca Anadolu’yu ve birçok ülkeyi gezdiğini söyleyen usta fotoğrafçı Yusuf Tuvi, gençliğinde fotoğraf çekerken hissettiği duygu yoğunluğunun bir nebze olsa dahi azalmadığını sözlerine ekledi. Tuvi Malatya’yı çok beğendiğini, MAFSAD’ta fotoğraf dostlarıyla buluştuğu için mutlu olduğunu ifade etti ve kendisinin bir kitabını MAFSAD Kitap Kafe’ye hediye etti.

İzleyicilerin sorularını da yanıtlayan Fotoğraf sanatçıları bu organizasyonun gerçekleşmesinde emek ve mesai harcayan MASKİ ve MAFSAD yetkililerine teşekkür ettiler.

MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan  da bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde destek sunan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu’ya ve ekibine, fotoğraf sanatçılarına ve sunum için gelen fotoğraf dostlarına sonsuz teşekkürlerini belirtti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız