SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAFSAD'dan Gezi Yazarlığı Projesi

0
Güncellendi - 2020-02-13 06:54:59
MAFSAD'dan Gezi Yazarlığı Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 2019 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde desteklenen Gezi Yazarlığı Projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

MAFSAD tarafından hayata geçirilen Gezi Yazarlığı Projesi kapsamında Fotoğraf Sanatçısı, Seyyah, Yazar Özcan Yurdalan  Malatya’nın konuğu oldu.  Proje kapsamında toplam 24 MAFSAD üyesine gezi yazarlığı eğitimi verilecek. İlk gruptaki 12 üye 2 günlük yoğun eğitim programına katıldılar. Ayrıca Özcan Yurdalan tarafından  tüm fotoğrafseverlere yönelik olarak “Türkiye’de Fotoğrafın Resmi: 1970-2020” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Proje kapsamında ayrıca ikinci gruptaki 12 üye için de 15-16 Şubat 2019 tarihlerinde gezi yazarlığı eğitimleri verilecek.

Gezi yazarlığı eğitimine katılan Nejla Bozkurt yaptığı değerlendirmede, “Duygularımı, düşüncelerimi, gezdiğim ve gördüğüm yerleri yazıya dökmenin zorluğunu yaşadım. Yazmanın imkansız olmayacağını, bize bu konuda rehberlik ederek öğreten Sayın Özcan Yurdalan hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Birçok ülkeye seyahatler gerçekleştiren ve bu seyahatlerle ilgili kitaplar yazan Özcan Yurdalan tarafından  gerçekleştirilen  eğitimler katılımcılar için oldukça keyifli geçti. Eğitimlerle ilgili konuşan Yurdalan düşüncelerini şu şekilde ifade etti.  “Gezi yazarlığı uygulamalı atölyesi iki gün süren yoğun bir çalışmayla tamamlandı. MAFSAD bünyesinde fotoğraf çalışmaları sürdüren katılımcılar yazılı ifadenin temel ilkeleriyle birlikte bir seyahat metni üretmenin incelikleri konusunda bilgilendi. Fotoğraf tarihinde kameralar taşınabilir hale geldikten sonra fotoğrafçılar sokaklara çıktı ve gezmeye başladı. Gezerken çektikleri fotoğraflarla yolculuklarını anlattılar. Bu atölye çalışmasında seyyah gibi gezmekle turist olarak gezmek arasındaki farklardan söz edildi. Bir yolculuğu yazarak yeniden üretmenin önemi üstünde duruldu. Ve çeşitli yazı teknikleri üstüne denemeler yapıldı. MAFSAD’lı fotoğrafçılar Malatya’yı bu kez bir yazar gözüyle dolaştılar ve izlenimlerini metin haline getirdiler.  Bu metinler üstüne çalışan grup anlatıyı  “tekrar yazma” “düzenleme” ve son redaksiyon aşamalarından geçirerek yayınlanabilir hale getirebilmek için gerekli çalışmalara devam ediyor. Tüm katılımcıların emeğine sağlık. Çok güzel işler başardılar”.

Gezi Yazarlığı Projesi Koordinatörü Yılmaz Konuk yaptığı açıklamada, bu projeyi çok önemsediklerini ve  Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğinin çok önemli olduğunu belirtti. Bu proje kapsamında eğitim alan katılımcıların  TRB1 (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli) Bölgesiyle ilgili etkileyici gezi yazıları yazabileceklerini  ve bu gezi yazılarını çeşitli platformlarda tanıtım amaçlı yayımlayabileceklerini belirten Konuk, bu sayede katılımcılar tarafından Bölgenin kalkınmasına katkı sağlanacağını sözlerine ekleyerek Fırat Kalkınma Ajansı’na, Özcan Yurdalan’a ve katılımcılara çok teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yılmaz KONUK (4 yıl önce)
    MAFSAD adına sizleri selamlıyorum. Projelerimizin ve proje kapsamında yer alan etkinliklerimizin duyurulması adına gösterdiğiniz çabadan dolayı teşekkür eder, Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla