SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mafya Operasyonu Malatya'yı Kapsadı

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul polisi, aralarında Malatya'nın da bulunduğu illerde suç örgütlerine yönelik "Toprak" ve "Lale" operasyonları gerçekleştirdiğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, eş zamanlı düzenlenen "Toprak" ve "Lale" operasyonlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve İstanbul merkezli olarak ülke genelinde faaliyet gösteren cebir, şiddet, yıldırma, korkutma ve tehdit metodlarını kullanan suç örgütüne yönelik, "Toprak" adlı bir operasyon düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, 14 Eylül tarihinde saat 06.00'da, İstanbul, Samsun, Kocaeli, Gaziantep ve Giresun'da eş zamanlı başlatılan operasyonlarda 17 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Soruşturmanın sürdürüldüğü ve operasyonun devamı niteliğinde, 25 Ekim tarihinde ikinci bir operasyon düzenlendiğinin belirtildiği yazılı açıklamada, Ankara, Adana, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve İstanbul'da 16 kişinin daha gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, operasyonlar sonucu 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet 9 mm çapında ruhsatlı tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet otomatik av tüfeği, 6 adet şarjör, 203 adet fişek, 10 adet kurusıkı fişeği, 2 adet ses kayıt cihazı, 1 adet çek, 2 adet CD ve çok miktarda çek fotokopisi ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen sanıkların Muğla, İstanbul ve Ankara'da çeşitli gasp, tehdit, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlara karıştıkları belirtildi.

Açıklamanın ikinci bölümünde ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Lale Operasyonu" ile ilgili bilgilere yer verildi. Açıklamada, operasyon kapsamında, bir çok ilde faaliyet gösteren suç örgütünün liderinin de aralarında bulunduğu birçok şahsın yakalandığı ve bu örgütün adam öldürme, adam kaldırma, tehdit ve yaralama gibi eylemleri gerçekleştirdikleri kaydedildi.

Açıklamaya göre, Lale operasyonu kapsamında çökertilen suç örgütünün dışarıda bulunan örgüt üyelerine yönelik, başka bir örgütün eylem hazırlığında bulunduğu tesbit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, bu örgüte yönelik başka bir operasyon düzenledi. Operasyonun ikinci ayağında uzun namlulu tüfekler, bombalar ve tabancalar yakalandı.

Aynı örgüte, 24 Ekim günü düzenlenen ikinci operasyonda da, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 3 kişi yakalandı. Bu kişilerin ikamet, iş yeri adresleri ile otomobilleri ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 2 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör, 44 adet fişek, 2 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ile bir miktar döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Açıklamada ayrıca, mahkemeye sevk edilen zanlıların, 23 Ekim tarihinde, Üsküdar'da 1 şahsın öldürülmesi ve 1 şahsın da yaralanması olayına karıştığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız