SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mağdur' Akın'a Destek!

A- A+ PAYLAŞ

AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Akın, hizmet anlayışının milletvekilleri ile aynı olmamasından dolayı yineden aday gösterilmediğini söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye binasına girişinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşların tepki göstermesi karşısında onları teselli etmeye çalışan Akın, "Halkımız kendilerinden bir parça olarak görüyor. Hemşehrilerim ilk günden beri her geçen gün biraz daha çoğalarak, beni bağırlarına basıyorlar. Aslında belediye başkanlığına aday olmamız için yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarında bizim hizmete devam etmemiz konusunda Malatya halkının yönlendirmesi oldu. Sivil toplum kuruluşları aday olup hizmete devam etmem gerektiği konusunda bize telkinde bulundu. Ancak görevlendirme hususunda genel merkezimizin takdirini parti disiplini içerisinde biz kabul ediyoruz. Her zaman söylüyorum, belediyecilik ayrı bir ihtisas istiyor. Ayrı bir deneyim istiyor. Deneyimimizi ve tecrübelerimizi göreve gelecek olan başkana sunacağım. Malatya halkı bir burukluk yaşıyor. Bunun en rahat şekilde geçiştirilmesi için ben yardımcı olacağım. Eğer buna dikkat etmez isek, şuanda içinde geçmekte olduğumuz dönem çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının bütün dünya devletlerine karşı tek silahı halk desteğidir. Biz başbakanımıza halk desteğinin artmasını istiyoruz. Özelikle kol kırılır, yen içinde kalır. Her ne kadar halkın beklentilerine cevap verilmemiş olmasa da, mahalli parti yöneticilerinin gayreti olmuştur. Üst yönetime böyle bir talep gittiği için böyle bir tasarrufta bulunulmuştur. Başbakanımızın yanında olacağız. Başbakanımızı daha çok destekleyeceğiz. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halkın desteği
başkan seçilmemden daha büyük bir mutluluk veriyor. Talep edildiği takdirde, göreve gelecek olan arkadaşa hukukun üstünlüğünü esas almak kaydıyla hizmete devam ederiz. Her zaman tecrübelerimizi Malatya halkını hizmetine sunacağız" dedi.

Kendisinin yeniden aday gösterilmemesinde bazı çıkar gruplarının olduğunu ve kendisinin bu çıkar gruplarının taleplerini yerine getirmediğini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Malatya halkını yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı şahsıma göstermiş olduğu güven her türlü takdirin üzerindedir. Siyasi çalışmalarda bir kısım unsurlar bazen öne çıkabiliyor. Milletvekilleri ile belki hizmet anlayışımız farklı oluyor. Ben adil davranma gayreti içinde oldum. Malatya halkının emek ve parasını mutlaka yerinde harcanması için çok büyük emekler harcadım. Özelleştirme kapsamındaki taşınmazlardın Malatya'ya mal edilmesi hususunda, biz tüm Malatya'nın istifade etmesini istedik. Biz 3-5 kişilik gruplara bu imkanın verilmesini istemeyerek, bu imkanın Malatya'nın hizmetinde olmasını istedik. Bu bazı çevrelerin hoşuna gitmemiş olabilir. Bundan dolayı bu çevreler bizim göreve yeniden gelmemizi istememiş olabilir. Bu Malatya halkının gözünden kaçmayacaktır. Malatya halkı yakından yaşamıştır. Mesela bir kısım adayların Malatya halkının rızasını almadan önce İstanbul'daki bir çok çıkar gruplarının rızasını almak üzere seyahatler düzenlediğini basın vasıtasıyla biz öğrendik. Bunlar olmasaydı daha iyi olurdu. Malatya halkı rencide edilmeseydi daha iyiydi. Ancak buradaki bütün bu davranışlarda partini üst yönetiminin haberi yoktur. Haberi olsaydı buna rıza göstermezdi. Milletvekillerimizin yukarıya taşımış olduğu bilgilerle amel etmişlerdir. Ancak bu parti üst yönetimi tarafından dan öğrenilecektir. Bütün bunlara rağmen biz, AK Partili belediye başkanını Malatya'da göreve devam etmesi için Malatya'ya hayırlara vesile olacağını, her şeyden öncede şuanda Filistin davasında öne çıktığı gibi tek dayanağı halkın desteğidir Başbakanımızın. Halkın desteği eğer azalacak olursa, hem dış ve hem de iç etkiler Türkiye'nin zayıflatılmasına sebep olacaktır. Bunlara imkan verilmemesi için başbakanımızın desteklenmesi kanaati içerisindeyim. B arkadaşlarımızda yapmış oldukları hatalarını en kısa zamanda anlayacaklardır. Mutlaka kendilerini de düzelteceklerdir. Ben buna da inanıyorum. Siyasette zaman zaman insanlar hata yaparlar. Buda siyasetin doğasında vardır."

Akın, yaşanan bazı gelişmeleri seçimden sonra kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

BELEDİYE BÜLTENİ İSE..
Bu arada, Akın'a vatandaş ilgisine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bültende de şöyle denildi:

"29 Mart 2009 Yerel Seçimleri için AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan, ancak yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

19 Ocak Pazartesi günü Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın Belediye’ye gelişi sırasında, vatandaşlar büyük ilgi göstererek, Başkanlığı süresince Malatya’nın gelişmesi ve büyümesi için yaptığı yatırım ve hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Vatandaşların büyük ilgisi nedeniyle Belediye önünde kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Bütün gücümüzle, bugüne kadar edinmiş olduğumuz tecrübemizle, sizlerin istekleri doğrultusunda, sizlere hizmet etme noktasında yeniden göreve talip olmuştum. Ancak, biz kadere inanıyoruz. Büyük bir düşünürümüzün de söylediği gibi ‘kaderin üstünde bir kader vardır’ bunu aşmamız mümkün değildir. Yoksa 5 yıldan beri sizlere bütün gücümle gece gündüz demeden hizmet etme gayreti içerisinde oldum ve bundan sonra edinmiş olduğum tecrübelerimle, bilgi birikimimle yine Malatya halkının emrinde, hizmetinde olacağım” dedi.

Bugüne kadar edindikleri tecrübe ve bilgi birikiminden istifade etmek isteyenlere her zaman yardımcı olacağını da ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “İnşallah önümüzdeki yıllar içerisinde Malatya halkı olarak hepimiz daha güzel hizmetler alacağız, Türkiye olarak daha güzel hizmetler alacağız. Bundan dolayı hiç üzüntü duymayın. Eğer Cenab-ı Hakk isteseydi bu mevcut hizmet sistemi devam ederdi. Olanda hayır vardır. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Belediye önünde yaptığı açıklamanın ardından, çok sayıda vatandaşın kendisini ziyarete geldiği Başkanlık Makamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

5 yıllık görev süresi içerisinde Malatya halkına hizmet etme gayreti içerisinde olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Akın, yapılan kamuoyu yoklamalarında vatandaşların kendisinin hizmete devam etmesi yönünde kararlar çıkması nedeniyle tekrar aday adayı olduğunu söyledi.

Başkan Akın, “Sivil toplum kuruluşları ve Malatya’da gezerken bana rastlayan bütün hemşerilerimiz 4-5 dönemden beri üretilmeyen belediyecilik hizmetlerinin bizim dönemimizde üretildiğini belirterek yeniden aday olup Malatya’ya hizmet etmem gerektiğine dair telkinleri oldu” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın dünya devletlerine karşı elinde büyük bir halk desteğinin olduğunu, bunun da çok önemli bir destek olduğunu kaydeden Başkan Akın, “Biz şu sıkıntılı günlerimizde Başbakanımıza halk desteğinin artmasını istiyoruz, eksilmesini istemiyoruz. Bundan dolayı da özellikle kol kırılır yen içinde diyoruz. Halkımızın her ne kadar beklentisine söz konusu tasarruf cevap vermediyse de, üst yönetimimize bu şekilde talepler gittiği için üst yönetim de böyle bir tasarrufta bulunmuştur. Biz bu tasarrufun partimize zarar vermemesi için elimizden geldiği kadar gayret göstereceğiz.

Hep birlikte şu sıkıntılı günlerde Başbakanımızın yanında olacağız. Başbakanımızı daha çok destekleyeceğiz. Aksi takdirde hepinizin de bildiği gibi bu coğrafyadaki diğer ülkelerin liderleri dahil ezilen Filistin halkının yanında değil. Bunun için bütün gayretimizle önce Malatyamız’a, Türkiyemiz’e ve bu coğrafyaya hizmette faydamız olsun diye biz büyük bir gayret içerisindeyiz. Ben bu alakalarından dolayı hemşerilerime müteşekkirim onlara şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Anket, kamuoyu ve teşkilat yoklamalarında birinci çıkmasına rağmen, bazı milletvekillerinin hizmetlerini beğenmedikleri yönünde görüş belirtmeleri ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, bu konunun değerlendirilmesinin basın mensuplarının ve Malatyalıların olduğunu belirtti. Akın, “Malatya halkının yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı şahsıma göstermiş olduğu güven her türlü takdirin üzerinde. ben bundan dolayı bütün hemşerilerime müteşekkirim.

Tabi milletvekillerimizle belki hizmet anlayışımız farklı olabiliyor. Hepinizin bildiği gibi ben adil davranma gayreti içerisinde oldum. Malatya halkının emek ve parasının mutlaka yerine harcanması hususunda fevkalade büyük gayretler gösterdim” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız