SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Mağduriyet'' Tepkisi..

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesi olayında tutuklu bulunan 6 sanıktan Abuzer Y.'nin avukatı olan Mert Eryılmaz, "Süren davada kanunların ihlali bulunduğunu ve dava sanıklarının mağdur olduğunu" ileri sürdü.

Av. Mert Eryılmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Yargılamanın geldiğimiz aşamasına kadar, Zirve Yayınevi davasıyla kamuoyunda Kafes Eylem Planı davası olarak bilinen dava arasında hukuki ve fiili bağlantı olduğunu gösterir somut bir delil elde edilememiştir. Cinayetlerin arka yüzünün aydınlatılmasını sanık avukatları olarak bizler de istiyoruz. Kafes Eylem Planı davası olarak bilinen dava ile Zirve Yayınevi davasının olası bir birleşmesi yargılamanın boş yere daha da uzamasından başka bir işe
yaramayacaktır. Bu sebeple Kafes Eylem Planı davası ile Zirve Yayınevi davasının birleştirilmesine karşıyız" ifadelerini ileri sürdü.

Davada meşhur olmak isteyenlerin tanık olarak dinletildiği iddialarına da yer veren Av. Eryılmaz, "Keza; yargılamanın meşhur olma kaygısıyla tanık olarak ifade veren, vermek isteyen şahıslar sebebiyle uzatılması da usulle, hakkaniyetle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Zirve Yayınevi nitelik olarak karmaşık bir dava olarak kabul edilebilir. Ama buna rağmen bu durum, 4 seneye yakın bir zamandır süren bu davanın karmaşıklığı ile açıklanamaz. Soruşturmanın ve yargılamanın gereği gibi yapılmaması ve uzun sürmesi kişilerin adil yargılanma hakkının ihlalidir. Bu süre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 'Yargılamada Makul Süre Kriteri'yle de çatışmaktadır. Ülkemizin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararıyla sürekli tazminata mahkum edilerek prestij ve maddi kayba uğramasının sebeplerinden biri de budur. Bununla, yargılamada sözleşmenin 6/1 maddesi de ihlal edilmiştir" iddiasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız