SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mağdurlara Yutkunmak Düştü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:52:44
A- A+ PAYLAŞ

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay, Yargı Reformu'nun 28 Şubat dönemi mağdurlarını kapsamadığını belirterek, “28 Şubat darbesinin yargı kararları ile alakalı düzenleme bekleyenlere ise yine yutkunmak düşmüştür” dedi.

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay düzenlediği basın toplantısında, “AK Parti Hükümeti, bugünlerde müjdeler üstüne müjde veriyor.  Hükümet halkı memnun edecek birçok müjdeyi açıklarken, post modern bir darbe olan ve birilerince bin yılık süreceği söylenen, ancak AK Parti hükümeti ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı ve usta siyaseti sonucu tarihin çöplüğüne gönderilen 28 Şubat darbesinin yargı kararları ile alakalı düzenleme bekleyenlere ise yine yutkunmak düşmüştür.  Sayın başbakanın açıkladığı Yargı Reformu Paketinde 28 Şubat karalarının mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde bir çalışma görülmüştür. 20 yılı bulan zülüm ve mağduriyetlerin giderilmemesi bizlerin ayıbıdır. Bu ayıp, aslında iktidar, basın, muhalefet, sivil toplum örgütleri olarak hepimizin ayıbıdır.  Zindanlarda; Kur’an öğrenmeyi, bir dergiye abone olmayı, bir gösteriye katılmayı, bir hocanın vaazına gitmeyi örgütsel faaliyet sayan darbeci zihniyetin mahkum ettiği insanlar var. Bu insanların çoğu 20 yıldır cezaevinde. Eğer adalet yerini bulmaz ise, çoğunluğu ölene kadar hücrelerde kalacaktır.  Bu mevzuya acilen el atılmalı.  Adalet acilen herkese eşit olarak dağıtılmalıdır. Ergenekon ve Balyoz davalarından ceza alanların hepsi serbest kaldı.  Üstelik devlet tarafından yüksek miktarlarda tazminat ödenmeye başlandı” ifadelerini kaydetti.

Av. Karabay şunları söyledi, “Mağduriyetler giderilecekse ilk önce 20 yıldan beri zindanlarda haksız yere yatan inançlı insanlardan başlamak gerekir. 20 yılı boşa zindanlarda geçen inançlı insanlarla devlet nasıl helalleşecek? Milet olarak zindanda unuttuğumuz mağdurlarla nasıl helalleşeceğiz? 28 Şubat döneminde kalan davalar halen sürüyor.  Zindana yeni kardeşlerimizi gönderiyoruz. Bu nedenle AK Parti hükümeti yetkililerinin bir an evvel 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili acil düzenleme yaparak haksız mağduriyetlere son vermesi hepimizin beklentisidir.”

Av. Karabay, 28 Şubat döneminde üniversite ile ilişkisi kesilen , ancak okullarda başörtüsünü serbest bırakan kanuni  düzenlemelerden faydalanarak yeniden üniversiteyle dönüp de eğitimlerini tamamlayan öğretmen adaylarının atamalarda kuraya tabi tutulmamasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız