SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAGEP'in Ankara Toplantısı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya ve her nerede yaşarsa yaşasın Malatyalılara hizmet etmek, sorunlarını çözmek üzere fikir üretmek, proje geliştirmek ve desteklemek gibi bir misyonu üstlenen Malatya Gelişim Platformu (MAGEP), yeni katılımcılar ve iletişim kurulan iş adamları ve bürokratlarla genişletilmiş tanışma ve dayanışma toplantısını 10 Haziran Cumartesi günü Ankara Akay caddesindeki Zıraat Bankası lokalinde yaptı.

Toplantıya Malatyalı bürokrat ve iş adamlarının yanı sıra Malatya'da görev yapmış üst düzey büroratlar da katıldı. Oldukça samimi bir ortam içinde yapılan yemekli toplantıda katılımcılara Malatya'dan getirtilen patlıcan tava yemeği ve dalbastı kiraz da ikram edildi.

İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı, eski milletvekili Galip Demirel ve MAGEP İcra kurulundan iş adamı Necdet Bolcal'ın organize ettiği toplantıya Malatya'nın eski valilerinden olan Anayasa Mahkemesi üyesi Mustafa Yıldırım ve DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, HAVELSAN yönetim kurulu başkanı emekli Korgeneral Kemal Yılmaz, emekli Amiral Abdullah Akgül, Danıştay 4. Daire Başkanı Miyase Engin Kumrulu (Malatya eski Milletvekili merhum Ahmet Fırat'ın kızı),Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Ali Kolat,Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, Adalet Bakanlığı Genel Müdürlerinden hakim Abuzer Duran, Sanayi Bakanlığı Ölçü ve Standartlar Genel Müdürü Atilla Şahin, Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay, Ankara Atatürk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şanal Tosun, Milli Prodüktivite uzmanı M. Kemal Akgül,Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ramazan Kadak, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı,TCDD Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, Yurtkur Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Sıdıka Kuşanaç, Mehmet Gürel, emekli bürokratlardan Ertaç Önal, Ertuğrul Güven ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Malatya ve Malatyalılara her koşulda destek sözünün verildiği toplantı esnasında Saffet Arıkan Bedük ve Güneydoğuda terörle mücadelede etkin görev yaparken sık sık Malatya'ya gelen em.Korgeneral Kemal Yılmaz Malatya ile ilgili anılarını anlatırlarken zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Bedük yaptığı konuşmada; "Malatya'da vali olarak görev yaparken Pütürge dağlarında silahlı iki terörist dolaştığı ihbarı geldi. Güvenlik birimlerinin olay yerine sevki
talimatını verdikten sonra Jandarma Alay Komutanı ile birlikte Pütürge'ye müteveccihen yola çıktık. Fakat biz daha yolun yarısında iken av tüfeğini, kazmasını, sopasını alan Pütürge halkının dağa çıkıp bu iki teröristi
yakaladığı haberi geldi.Malatyalılar köylüsü ve kentlisi ile daima devletine sahip çıkmıştır.Bu konuda daha onlarca yaşadığım anı vardır.Malatya'dan ayrılalı uzun yıllar oldu ama Malatyalıların vefa ve kadirşinaslığı hiç eksilmedi.Bu nedenle ben kendimi hep Malatyalı gibi hissettim, yaşadığım sürece de bu duygum devam edecek,daima Malatya'nın emrinde ve hizmetinde olacağım."dedi.

Emekli Korgeneral Kemal Yılmaz ise özetle ; "Malatya'ya her gelişimde halkın gözündeki sevgi,saygı ve yardımseverlik duygusunu hiç unutamıyorum."diye konuştu.

Sumru Çörtoğlu'nun Danıştay Başkanlığına seçilmesiyle boşalan 4. Daire başkanlığına Mayıs ayında seçilen hemşehrimiz Miyase Engin Kumrulu(Fırat); "Bugüne kadar katıldığım toplantılarda hep hukuk dosyaları üzerinde konuştuk. ilk defa Malatya ve Malatyalılara hizmet amacıyla oluşturulan böyle seçkin bir topluluk ile bir arada bulunuyorum. Çok heyecanlıyım."dedi.

Toplantıda sözalan diğer konuşmacılar, Malatya için proje geliştirme ve hizmete her zaman var olduklarını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız