SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAGEP'in İkinci Toplantısı Antalya'daydı

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MAGEP Olan Malatya Gelişim Platformu, bu yılın ikinci toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi.

İlki Şubat ayında Bolu- Koru Motel’de yapılan toplantının ikincisi Antalya Laserpark Hotel salonunda yapıldı. Toplantıya Ankara başta olmak üzere, İstanbul, Bursa, Konya ve Antalya’dan da katılım oldu. 7-9 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen toplantıya davet edilen 50 kişiden 36’sının hazır bulunduğu, katılımcılar arasında MEV Başkanı Şaban Taçyıldız ve MİAD Başkanı Yunus Akdaş’ın da yeraldığı öğrenildi.

Toplantıda Malatya’ya doğu ve güneydoğudan olan göçün ciddi sosyal ve ekonomik sorunlara neden olduğu, işsizliğin büyük ölçüde arttığı, ayrıca ilde eğitim kalitesi nedeniyle üniversite sınavında başarının çok düşük olduğu, kayısıdan yeterli kazancın sağlanamadığı gibi değerlendirmeler yapıldığı belirtilirken; Eğitim, Sosyal- Kültürel ve Ekonomi ana başlıklarıyla çalışma gruplarının oluşturulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Politikacı, akademisyen, bürokrat, işadamı ve vatandaş kimliğindeki Malatya dışında yaşayan Malatyalıların, illerinin sorunlarına çözüm bulunabilmesi amacıyla oluşturdukları platformun Antalya toplantısı ile ilgili ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız