SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mağlup Olmayacaklar'

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Ömer Ekici, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı ve "Bu tarih, milli şuurun yeniden uyanışı için bir milattır."dedi.

MHP AÇIKLAMASI..
MHP il başkanı Ekici'nin açıklaması şöyle:

"Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olan 3 Mayıs 1944'ün 66'ncı yıldönümünü kutluyoruz. Bu tarih, milli şuurun yeniden uyanışı için bir milattır.

Türklüğün ayağa kalkması, milliyetçiliğin bu ülkenin çimentosu olduğunun ispatlanması, Türkiye sevdasının, milli duruşun Türk siyasetine yerleşmesi bu tarihle başlar. Türklüğün ve milliyetçiliğin bu büyük bayramı bütün Türk dünyasına kutlu olsun.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü gelenekten geleceğe; Ziya Gökalp, Nihal Atsız, Mümtaz Turhan, Alparslan Türkeş, Erol Güngör ve daha nice fikir ve siyaset adamını Türk milletinin maddi varlığında buluşturmuş, ülkenin bölünmez bütünlüğü, varlık ve bekası için sönmez bir inanç meşalesini yakmıştır.

Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Bugün Türkiye, etnik milliyetçilikleri körükleyen ve Türk kimliğini her fırsatta reddeden bir siyasi anlayışla idare edilmektedir.
"Türküm" diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların 'aydın' sayıldığı günümüzde, 3 Mayıs'a sebep olan zihniyet yeniden hortlamıştır.

Türk milliyetçileri, 3 Mayıs'tan sonraki zamanlarda da mağrur bir ruh halinde mağdur olmuş, ama asla mağlup olmamışlardır. Hiçbir zaman da olmayacaklardır.

3 Mayıs da ortaya konulan azim ve kararlılık, Türk milletine olan sarsılmaz inanç, dün olduğu gibi bugünde aynı heyecanla devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz karanlık dönemde bu ruh ve bu heyecan çok daha önem ve anlam kazanmıştır.

Küresel güç koalisyonu ve bunların içerideki uzantısı olan AKP zihniyetinin , Türk milliyetçiliğini tahrip etme konusunda her türlü yola başvurdukları görülmektedir.
AKP zihniyetinin ve yandaşlarının Türk kimliği ve doğal sonucu olan Türk milliyetçiliğine sistemli bir şekilde saldırması bu işbirliğinin gereğidir. Türk milletiyle sorunlu, geleceğiyle uyumsuz; sadece ikbal peşinde milli her türlü kaynağı talanla meşgul ve görevli güç odaklarının önündeki en büyük ve yıkılmaz engel;

Türk milletine özgü olan; Türk milliyetçiliğidir.

Türk milliyetçilerinin bu tehlikeli niyet ve emellere verilecek her zaman bir cevabı vardır ve elbette bunlar arasında 3 Mayıs’ın hatıraları ve ilkeleri belirleyiciliğini korumaktadır.

Bu vesileyle, 3 Mayıs 1944’ün yıl dönümünde, onurlu mücadeleleriyle Türk milletine gönül vererek yolumuzu aydınlatan başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere ,bütün milliyetçi kahramanları rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olanlara sağlık ve esenlikler diliyor."

TÜRK OCAKLARI...
Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata da, Milliyetçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"3 Mayıs 1944 ‘de bugün bir tarih yazıldı ve bugün Türk’üm diyenlerin bayramı oldu. Milli şef döneminde tabutluklarda işkenceler gören ceza evlerinde yatırılan TÜRK milliyetçilerinden merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ ve arkadaşları milli şef e rağmen beraat etmiş ve milliyetçiler bugünü bayram ilan etmişlerdir.

12 Eylül 1980 döneminde de benzer suçlamalar yapılarak Türk milliyetçileri ağır işkenceler görmüş ceza evlerinde yatırılmış idam edilmiş büyük haksızlığa uğratılmıştır.ne gariptir ki Türkçülük yapmak Türklüğü ilerletmek düşüncesi dün de bugün de hedef haline getirilmiştir.Türk’ün ne olduğunu Avrupalı bilir Amerikalı bilir İslam’a yaptığı hizmetle bütün dünya bilir.Halbuki Türklük bir ırktan ziyade bin yıllık medeniyetin adıdır. Türklük bin yıllık kültürün adıdır Türklük yüce dinimiz İslam’a hizmetin taçlandırılmış adıdır. Türklük bir şahsın olduğu gibi bir milletin adıdır.dolayısı ile kalbinde yabancı başka bir milletin özlemini, özentisini taşımayan, kendisini Türk hisseden , Türklüğü benimseyen ve Türk milletine Türk devletine hizmet aşkı taşıyan herkes Türk’tür.

Türk birliğinin sağlanması dünya’ya yeniden nizamın ,adaletin getirilmesi şartları büyük Türk ailesinin bir araya gelmesiyle mümkündür. Avrupa birliği safsatasıyla milletin kıblesini değiştirmek isteyenler en azından hedef saptırmak ve ecdat da saygısızlıkdır. Osmanlıya hakarettir. Büyük olmak başka milletlerin payandası olmak değildir. Onların istediklerini yapmak gittikleri yolda gitmek hiç değildir. Büyük olmak bir büyük birlik olmaktır. Türk İslam birliğini oluşturmak en azından bu hedefi yeni nesillere göstermektir. Büyük Atatürk “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE” diyerek bu hedefi göstermiştir. Bugün bizim yapmamız gereken bu hedefe uymaktır.

Aziz milletimizin 3 Mayıs Türkçülük ve milliyetçilik gününü kutlar en derin saygılarımı sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız