SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mahalle Ayrımı Yapmayın!"

A- A+ PAYLAŞ

 

Mahalle gezilerini sürdüren milletvekili Ağbaba, bazı mahallelerin belediye hizmeti almadığını öne sürerek, bu mahallelere "üvey evlat" muamelesi yapıldığı iddiasında bulundu.

Ağbaba'nın gezi ve açıklamalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba mahalle gezilerine devam ediyor. İl Başkanı Hüseyin Baştürk ile İl Yöneticileri ile Bentbaşı ve Selçuklu Mahallelilerini ziyaret eden Ağbaba mahalle muhtarlarına sorunlarının takipçisi olacağını belirtti
 
Bentbaşı Mahallesi Muhtarı Bilal Şahin Ağbaba ve beraberindekilere ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
CHP Milletvekili Ağbaba ziyarette yaptığı konuşmada;”Malatya’da ki bütün muhtarlarımızı ziyaret edeceğiz. Ama önce en az hizmet alan, mahallelerimizden başlamak istedik. Geçtiğimiz hafta çevre yolu altındaki mahallelerimizden bazılarını ziyaret ettik.Malatya Belediyesinin hizmetlerinden en az yararlanan mahallelerin sorunlarını gündeme getirmeye çalıştık. Geçtiğimiz günlerde Malatya Belediye Başkanımızı ziyaret ettiğimizde söyledim. Malatya Belediyesinin başarılı çalışmaları da var ama maalesef son derece eksik çalışmaları da var.” dedi.
 
Ağbaba “Gelir dağılımındaki adaletsizlik Türkiye’de her geçen gün artıyor. Bir tarafta insanlar gittikçe zenginleşirken, diğer tarafta fakirlik çoğalıyor. Bizim mahallelerimizin durumu da bu şekilde. Bazı mahallelerimiz sürekli gelişirken bazı mahallelerimiz sanki üvey evlatmış gibi Malatya Belediye’sinin bir tek hizmetinden faydalanamıyor. Bunları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bizim görevimiz eksiği görüp eleştireceğiz. Yapılanı görüp teşekkür edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
CHP Milletvekili Ağbaba “Gittiğimiz mahallerde sadece bu dönem değil yıllardan beri Malatya Belediye’sinin hiçbir hizmetini alamamışlar. Bu Malatya’da ciddi bir sorun. Çevre yolunun altında bunu çok rahat görebiliyoruz. Melekbaba’da, Sarıcıoğlu’nda ,Taştepe’de ,Bentbaşı’nda Belediye hizmetlerinden faydalanılmadığı gözle görülüyor.Malatya Belediye’si bir üvey evlat gibi davranmış bu mahallelerimize. İnşallah bu bilinçli yapılan bir durum değildir.” Dedi.
 
Ağbaba “ Buradan Malatya Belediyesine çağrı yapıyorum. Bu mahalleleri görmezden gelmeye hakkınız yok. Bu mahallelerimizde yaşayanlarımıza da hizmet götürülmelidir. Çünkü en lüks mahallede yaşayan insanımızla bu mahallelerde yaşayan insanlarımız aynı vergiyi veriyorlar.Ancak hizmet alırken haksızlık yapılıyor.Bu haksızlığın önlenmesi için biz CHP İl Başkanımız ile birlikte kararlılıkla her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.Oy versin vermesin en az oy aldığımız mahallelerimizden birisi olmasına rağmen Bentbaşı Mahallesi’nde yaşayan tüm vatandaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz.”dedi. 
 
CHP Milletvekili Ağbaba ,  İl Başkanı Baştürk ve beraberindekiler daha sonra Selçuklu Mahallesi Muhtarı Veysel Örs’ü ziyaret ettiler.Örs ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Veli Ağbaba’ya yeni görevinde başarılar diledi.
 
Ağbaba burada yaptığı konuşmada “halk bize ana muhalefet görevi verdi.Biz buna saygı duyuyoruz.Mahallelerimizi daha çok ziyaret edeceğiz. Daha çok sorunları takip edeceğiz.Sizlerin düşüncelerini alacağız.Malatya büyüyen bir kent. Ancak sorunlarını çözebilmiş değil. Malatya’nın en önemli problemlerinin  başında trafik geliyor.Yeni caddeler, yeni bulvarlar açılmadığı sürece bu problem devam edecek. Trafik problemi çok üst düzeyde.
 
CHP Milletvekili Ağbaba konuşmasının devamında “Otoparklarımız, caddelerimiz yeterli değil.Maalesef kent kendi kabuğunu kırıp açılamadı.Kent merkezi kışla caddesi ile kız meslek lisesinin arasına sıkışmış bir durumda.Yeni oteller AVM’ler açıldıkça bu sorun daha da derinleşecek.Malatya yeni alt merkezler kurmadığı sürece, yeni kuşak yollarını açamadığı sürece bu sorun çok daha büyüyecektir. Bizler Malatya Belediye’sinin kent merkezindeki bir kaç caddeyi değil bütün Malatya’yı güzelleştirmesini istiyoruz.” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız