SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mahalle Belleğinin Korunması Önemli"

0
Güncellendi - 2016-08-08 17:13:37
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şehit Fevzi Mahallesi ve Beylerbaşı Mahallesinin ortak kullanacağı Muhtar Evi ve Mahalle Müzesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Muhtar Evi ve Mahalle Müzesi’nin kısa zamanda hizmete sunulacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil ve Beylerbaşı Mahalle Muhtarı Hasan Arıkan ile birlikte Şehit Fevzi Mahallesi ve Beylerbaşı Mahallesinin ortak kullanacağı Muhtar Evi ve Mahalle Müzesi’nin inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Burada konuşan Beylerbaşı Mahalle Muhtarı Hasan Arıkan, yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil ise, yapılan hizmetin kalıcı bir eser olduğunu belirterek, “Sayın başkanıma ve heyetine bu kalıcı eseri için teşekkür ediyorum.15 Temmuz da yaşadığımız o elim hadiseden dolayı da bütün vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum. İnşallah demokrasi mücadelemizi kazandık ve devam edeceğiz. Bu tür binalar olur. Başkanımızın gayreti ve bizim birlik, bütünlüğümüz, kardeşliğimiz bozulmasın, binalarda devamı gelir inşallah” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından darbe girişimi ve kalkışmaya dikkat çekerek, “Muhtarım çok güzel bir konuya temas etti 15 Temmuzla ilgili. Hakikaten ülkemizin önüne set çekilme istenen bir yapıdan milletimizin birlik ve beraberliği, dik duruşu sayesinde bertaraf edilmiştir. Allah bir daha o tür kara tabloları milletimizin önüne getirmesin diyorum. Tabi milletimiz de birlik beraberlik önemli bir unsur. Birlik beraberliğin temelini oluşturanda fiziki yapılarda oluyor. Bu binamızda işte aynı zaman mahallenin birlik ve beraberliğinin, mahalle belleğinin korunması açısından önemlidir.  Burası, hem çok amaçlı sosyal tesis olarak, hem mahalle müzesi ve muhtar evini ihtiva eden, aynı zamanda bahçesinde ve çevre düzenlemesi ile birlikte çocuklarımızın oynayacağı, gençlerimizin spor yapacağı ve rahat edebileceği bir mekan olacak. Bu anlamda da arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapmış. Şu anda da bina son aşamasına gelmiş. Bundan sonraki aşamalarda, eksik kalan aksamların tekamül edilmesinin akabinde,  çevre düzenlemesini beraberinde yapıp Beylerbaşı ve Şehit Fevzi Mahallemize yakışan, buradaki halkımızın birlik beraberlik içinde tutacak ve mahalle hafızası dediğimiz mahalle belleğini de koruyacak bir mahalle müzesiyle birlikte, muhtar evleri ve çok amaçlı salon ve eğitim salonları ile birlikte hizmete açılacak” dedi.

Bülten

a1

a2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız