SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalle Müzesi Eylül'e Hazır

0
Güncellendi - 2016-03-28 17:38:31
Mahalle Müzesi Eylül'e Hazır
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, Şehit Fevzi Mahallesi ve Beylerbaşı Mahallesi’nin ortak kullanacağı Muhtar Evi ile Mahalle Müzesi’ni Eylül ayında hizmete sunmaya hazırlanıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muhtar Evi ve Mahalle Müzesi’nin Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil ve Beylerbaşı Mahalle Muhtarı Hasan Arıkan ile birlikte 194 metrekare kapalı alana sahip olacak olan ve 2 mahallenin ortak kullanacağı muhtar evi ve mahalle müzesinin inşaatında incelemede bulundu. Burada konuşan Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil, yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben öncelikle bu eseri her iki mahallemize kazandıran Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Güzel bir eserdir. İnsanlar ölür eser yerinde kalır. Eserleri konuşulur. Mimarisi de güzel, çok beğendim. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Beylerbaşı Mahalle Muhtarı Hasan Arıkan’da, “Böyle bir irtibat bürosu ve muhtar evi yapılmasından dolayı başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Biz şimdiye kadar kendi evimizde hizmet veriyorduk. Böyle bir hizmet geldikten sonra vatandaşa daha rahat ve kaliteli hizmet veririz” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Muhtar Evleri’nin ve Mahalle Müzeleri’nin önemine dikkat çekerek, “Parkımız mahalle müzesi ve mahalle muhtarlık ve kültür merkezi diye tabir ettiğimiz Selçuklu mimarisiyle yapılan şu anki temel attığımız mekan üzerindeyiz. Tabiî ki Beylerbaşı ve Şehit Fevzi mahallemizin muhtarlık evleri ve mahalle müzeleri ve sosyal tesis olarak bir yerleri yoktu. Bu anlamda burada bulunan mevcut uygun yere ki, muhtarlarla yaptığımız istişareler neticesinde burayı uygun bulduklarını ve uygun olacağını ifade ettiler. Bizde bunun üzerine yaptığımız projeyle Selçuklu sekizgenini esas alan ve kendi mimari örneğinde özellik arz eden ve içinde sosyal donatı alanları, eğitim alanları, muhtar odası ve mahalle müzesinin bulunacağı bir mekan şeklinde inşa edilen bu mekan, Ağustos ayının sonunda, Eylül ayının başında bitmesi planlandı. En kısa zamanda bitirilip, muhtarlarımıza teslim edilecektir. Muhtarlarımız bundan sonra mahalle hizmetlerimizi buradan sürmesi noktasında kendilerine bir mekan verilecek. Ayrıca bu mahallemizin geçmişi ve aidiyet olgusu ve mahallelilik bilincinin oluşturulması noktasındaki bizim en büyük projemiz, Mahalle Müzeleri diye ifade ettiğimiz bu yapıların her mahallemize bir hafıza odası, bir mahalle belleği ve genel anlamda mahalle müzesi dediğimiz bir mekanın oluşturulmasıdır. Bu mahallemizde oluşturulacak mahalle müzesinde kuruluşundan bu yana gelen muhtarları, kanaat önderleri, yerel önderler, devlet adamları, siyaset adamları, sanat adamları, spor adamları bu mahallede öne çıkan ve mahallenin kalıcı hizmetler oluşmasında öne çıkan insanların anıları ve biyografileri kurulacak olan mahalle müzelerinde olacaktır. Hem mahallelilik olgusunun oluşturulması, hem de gelecek kuşaklara aktarılması noktasında da önemli bir mekan olacaktır. Bu anlamda da mahalle ve kültür merkezinin her iki mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Bülten

b2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız