SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalle Sınırları Yeniden Çiziliyor..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mahalle sınırlarının yeniden düzenleneceğini belirterek, "Mahalle sınırlarını gösteren haritaya bakınca böyle bir şehircilik olmaz diyorsunuz" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Güven Düğün Salonu'nda Muhtarlar Derneği'nin organizasyonu ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Toplantıya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, TSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, belediye başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldılar.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sürdürülen projeler hakkında bilgiler vererek, "Valiliğimizin desteği ile İl Çevre Düzeni Planı devam ediyor. Ulaşım Planı devam ediyor. Malatya'nın çevreyoluna bir ihtiyacı var. Malatya acısından 2 tane kuşak yola, Güney ve Kuzey Kuşak Yollarının hayata geçirilmesi çok önemli. Ulaşım Mastır Planı'nın bir kısmı bitti. Güney Kuşak Yolu ve Kuzey Kuşak Yolu çalışmaları devam ediyor. Şehrin ana arterlerinin kaliteli hale getirilmesi çalışmaları da devam ediyor" dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgi veren Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ev fiyatlarının düşürülmesinin bölgede yaşayan vatandaşlar açısında önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "TOKİ ilk etabın projesini ihale aşamasına getirdi. Yakın zamanda da ihaleye çıkmasını bekliyorum. Vatandaşlarla randevu usulüne göre karşılıklı görüşmeler devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Projesi bizim arzu ettiğimiz aşamaya geldi" şeklinde konuştu.

Bazı bölgelerdeki mahalle sınırlarının yeniden düzenleneceğini belirten Çakır, "Aynı sokak üzerindeki bir apartman bir mahallede diğeri başka mahallede. Mahalle sınırlarını gösteren haritaya bakınca böyle bir şehircilik olmaz diyorsunuz. Oturalım, doğru olanı yapalım. Mahalle sınırı düzenlemesi yapılan mahalle muhtarları ile bir toplantı yapacağız. Biz şuanda sınırları belirledik. Toplantılarda mahalle sınırlarının son şekli verilecek. Düzenleme daha sonra Belediye Meclisi'ne getirilecek" dedi.
Çakır şu bilgileri aktardı: "Önümüzdeki hafta çevre yolunda kazıya başlanacak. Bu yıl alt geçit bitmiş olacak. Beylerderesi viyadüğü de bu yıl bitmiş olacak. Bizde Beylerderesi Viyadüğü ile İstasyon Kavşağı arasında bir çevre ve kaldırım düzenlemesi yapacağız. bunu Karayolu ve TEDAŞ ile birlikte yapıyoruz. Malatya'nın görünümü gerçekten değişecek. Malatya'ya giren bir kişi, ilk izlenimlerini olumlu bir şekilde alması çok önemli".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız