SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mahalle Yaşam Müzesi Örnek Olacak"

0
Güncellendi - 2016-10-24 18:20:02
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, İl Müftüsü Ümit Çimen ve Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ile birlikte Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni gezdi. Rektör Kızılay, “Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni gezen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, İl Müftüsü Ümit Çimen ve Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni çok beğendiklerini ifade ettiler.

Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi ile ilgili değerlendirmede bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’nin Türkiye’ye örnek olacağını belirterek, “Çok güzel bir müze yapmış başkanımız. Ben başta başkanımız Selahattin Gürkan olmak üzere bu müzenin fikir temasının oluşturulup, bu hale getirilmesine kadar tüm aşamada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Fikir ve tema çok güzel. Mahalle müzesi teması. Bir şehrin gelişmişliğini, bir şehrin entelektüel düzeyini gösteren en önemli kurumlardan biri müzedir. Müze kültürdür, sanattır. Tarihtir müze, geçmişi günümüze tanıtmaktır. Bunun en güzel örneğini burada bir mahalle müzesi kurarak Battalgazi Belediyemiz vermiş. Müzenin içinde bizim kadim kültürümüzden bu güne kadar, günlük yaşam, ev hayatı, mahalle hayatı canlandırılmış. Yeni neslin bunları görerek büyümesi, bunları içine sindirerek büyümesi gerekir. Bunun içinde ulaşılabilir, kolay ve görsel örneklere sahip olmamız lazım. Sadece anlatmak veya yazmak yetmeyebilir. Bunları canlandırmak lazım. Onun için bu müze bunun çok güzel bir örneğini oluşturmuş. Şehre de başka mahallelere örnek olmuş. Ben tahmin ediyorum ki bu mahalle müzesi ülkeye örnek olacak. Ülkemizin diğer şehirlerine ve ilçelerine örnek olacaktır. Ben müzeyi çok beğendim. Başkanımızın başka müzelerle müzeler zinciri oluşturmasını başkanımdan talep ediyorum, şehrimiz adına. Kendisini de tebrik ediyorum. Müzenin kurulmasından bugüne ve ziyarete açılmasına kadar emeği geçen Battalgazi Belediyemizin ekibine de teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han ise, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’nden etkilendiğini belirterek, “Hakikaten etkilendim. Etkilenmemek mümkün değil. Sayın belediye başkanımız Selahattin Gürkan, seçildiği 2004’ten sonra Battalgazi’de tarihi canlandırmıştır. Tarihi yeniden gün yüzüne çıkarmıştır. Ben çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bugünde kendisi mihmandarlık etti. 1890 yılında yapılan Poyraz Konağı’nı gezdirdi. Başkanımızın kıymetli çalışmalarıyla ayakta durmakta ve Battalgazi Eskimalatya kültürünü yaşatmaktadır. Ben başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

poyrazkonağı1

poyrazkonağı2

poyrazkonağı3

poyrazkonağı4

poyrazkonağı5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız