SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahallede NATO Patlağı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:34:21
Mahallede NATO Patlağı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yamaç Mahallesi’nden geçen NATO’ya ait akaryakıt boru hattı bilinmeyen bir nedenle patladı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Yamaç Mahallesi'nden geçen NATO’ya ait akaryakıt boru hattı bilinmeyen bir nedenle patladı. Yaklaşık 10 bin litre motorinin çevreye yayıldığı mahalle, büyük bir tehlike atlattı. Boru hattının bir kısmının kırılması nedeniyle etrafa yayılan motorin mahalle sakinlerinin çalışmaları sayesinde kurtarıldı. Mahallelinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından akaryakıtın, yayılması engellendi.

AĞIR TONAJLI ARAÇLAR PATLATMIŞ OLABİLİR

Yamaç Mahallesi Muhtarı Hanifi Akdağ yaptığı açıklamada 1955’ten beri mahallede bulunan boru hattının patlaması sonucu mahallenin büyük bir tehlike atlattığını söyledi. Borunun patlamasının araçlarının yolu sık kullanmasından kaynaklı olabileceğini belirten Akdağ, “Bu boru 1955’ten beri mahallemizde. Sabah saatlerinde aniden patladı. Mahallemiz büyük bir tehlike atlattı. Sebebi TOKİ’nin ağır araçlarının bu yolu sık kullanması olarak düşünüyorum. Boru yüzeye çok yakın. Ağır araçlar yolu kullanınca böyle oldu. İtfaiye ve polise haber verdik. NATO boru hattı çalışanları da daha sonra patlağa müdahale etti. Biraz geç müdahale edildi. Akan akaryakıt evlerimize doldu. Büyük göletler oluştu. Bunu tazyikli su ile temizlememiz lazım. Boşa akan 2-3 ton akaryakıt yola ve bahçelere doldu" dedi.

Öte yandan, motorinin saçıldığı yol ve bahçeler ise itfaiye ekipleri tarafından tazyikli suyla temizlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız