SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalleleri de Karıştırdılar!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:17:47
Mahalleleri de Karıştırdılar!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda başlattığı ve yakın bir zamanda uygulamaya koyduğu 'yeni cadde ve sokak isimleri' çalışmalarından mahalle sınırlarının da nasibini aldığı anlaşıldı. 

Ferhadiye Mahallesi sınırlarında olan 'Hamikoğlu 1. Sokağın' ismi 'Şehit Mehmet Oğur' olarak değiştirilirken, Haziran ayında resmi kurumlarda yapılan işlemlerde bu sokak " Ferhadiye Mahallesi Şehit Mehmet Oğur Sokak" olarak geçiyordu. Temmuz ayında ise resmi kurumlarda aynı adres, " İstiklal Mahallesi Şehit Mehmet Oğur Sokak" olarak geçmeye başladı. Adres bilgileri vatandaşın kimlik numarasına göre otomatik olarak çıkarken, resmi kurum ve banka gibi kuruluşların bu bilgileri  T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri veri tabanından aldığı biliniyor. 

Yeni Krokiler Muhtarlara Verildi...

Mahalle sınır değişikliğinin bir çok cadde ve sokak için yapıldığı öğrenilirken, resmi kayıtlardaki uygulaması ise 1 Temmuz itibari ile hayata geçirildi. Sınırları değişen mahallelerin muhtarlarına, 2012 yılında alınmış belediye meclis kararı ile yeni sınırları gösteren krokilerin ulaştırıldığı bildirildi. 

"Valinin Onayı ile Olur"

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nda 'Ulusal Adres Veri Tabanı ile İlgili Hükümler'inin 'mahalle ve yönetimi' başlıklı 9. maddesinde mahalle sınırlarının değiştirilmesi ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor; "Mahalle, muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetilir.  Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur."

Nasıl Öğrenilecek ? 

E-Devlet şifresi olan vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr web adresine giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşedeki "profilim" bölümü seçecekler. Yeni açılan sayfanın sol tarafında bulunan "Adres Bilgilerim" bölümü seçildiğinde ise T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri veri tabanındaki adres bilgileri gelecek. Bilgilerin hemen üstünde bulunan "Bilgilerimi Yenile" bölümüne tıklandığında ise yeni sokak ve mahalle bilgileri ekrana gelecek.  

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız