SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalleliden Baz Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:29:31
Mahalleliden Baz Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi Mahallesi'ne kurulmak istenen baz istasyonuna karşı çıkan vatandaşlar, eylem yaparak firma çalışanlarını bölgeye sokmadı.

Battalgazi Mahallesi Çatyol Sokak üzerinde bulunan boş araziye, bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulmak istenmesi vatandaşları sokağa döktü. Geçtiğimiz aylarda da baz istasyonu kurulması için girişimlerin olduğunu belirten vatandaşlar, imza toplayarak yetkililere başvurduklarını ve o dönem kurulumu durdurduklarını söylediler.

Bu sabah erken saatlerde GSM firmasına ait baz istasyonu cihazlarının mahalleye gelmesi ile ortam yeniden gerildi. Çalışanları ve iş makinelerini alana sokmayan mahalle halkı, işçilere tepki gösterdi. İşçilerin durumu polise bildirmesi üzerine bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri, eyleme müdahale etti. Eylem yapan yaklaşık 40 kişili grup ise duruma tepki göstererek, cihazların kurulmasını engelleyeceklerini söylediler. Polisler mahalleliyi dağılmaları konusunda uzun süre ikna etmeye çalışırken, protestolarına devam eden vatandaşlar eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söylediler.

Battalgazi Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılıç, baz istasyonunun kurulmasına karşı olduklarını belirterek, topladıkları imzaları geçen ay Kaymakamlık ve Valiliğe ilettiklerini söyledi. 1 ay önce baz istasyonun kurulmasını durduklarını belirten Muhtar Kılıç, sabah kalktıklarında ise yeni bir firmanın baz istasyonu kurma girişimi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Mahalledeki vatandaşlar ise kuruluma kesinlikle izin vermeyeceklerini söyleyerek, yetkililerden bu duruma çözüm bulunmasını istediler. Mahalleliler, yetkililerle yeniden görüşeceklerini söylediler.

Çocuğunun kalp ritm hastalığı nedeniyle baz istasyonlarından uzak durması gerektiğini belirten bir vatandaş ise “Çocuğumun 48 saat üzerinde cihaz takılarak kalp ritmi ölçülüyor. Biz baz istasyonun hemen yanında oturuyoruz, devlet buna yasal izin veriyorsa, bize de kalacak bir yer ayarlasın" diyerek sitemini dile getirdi.

Polis ekipleri, yasal izni bulunan baz istasyonunun kurulmasına karşı çıkan vatandaşların izinsiz gösteri yaptığını belirterek uyarıda bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından, istasyonun kurulması şimdilik ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız