SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalleliden Kutlu Doğum Aşı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:40:50
Mahalleliden Kutlu Doğum Aşı
A- A+ PAYLAŞ

Melekbaba Mahallesi’nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum Aşı, yine binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturdu. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki teması “Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası’nda bütün mahalle halkının katkılarıyla yaptırılan Kutlu Doğum Aşı, tam da haftanın anlamına uygun olarak sokaklarda kurulan sofralarda yüzlerce vatandaş tarafından paylaşıldı.

Melekbaba Mahallesi Özgürtepe Camisi İmamı Bilal Çelik ve Mahalle Muhtarlığının öncülüğünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Aşı yemeğine Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekili Mustafa Şahin,  İl Müftüsü Ümit Çimen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Suriyeli ve Afgan vatandaşların yanı sıra binlerce mahalleli katıldı.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Özgürtepe Cami İmamı Bilal Çelik, her yıl Kutlu Doğum Haftası’nda bütün mahalle halkıyla dayanışma içinde bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini hatırlatarak “Bu yıl da bu çorbada tuzu olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm dünyada, din, dil, mezhep ayrımı gözetmeksizin bir arada yaşamanın gittikçe önem kazandığına dikkat çeken Bilal Çelik, “Tam da bu noktada, bu yıl ki konusu  ‘Bir Arada Yaşama Hukuku’ olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftasında yine bütün mahalle halkı, bütün vatandaşlar bir araya geldi.  Bir araya gelmemize ve bu sofrayı paylaşmamıza, birlik ve beraberliğimizi pekişmesine katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Yemekte konuşan ve Kutlu Doğum Haftası’nın önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, çevre, aile ve komşuluk ilişkileri konusunda sorunlu bir gençliğin yetiştiği bir dönemde böylesine dev bir organizasyonun çok anlamlı olduğunu söyledi. Özellikle genç nesillerin Hz. Peygamber’in birlikte yaşama ve kardeşlik felsefesini iyi anlamaları gerektiğini kaydeden Başkan Çakır, “Bugün burada bütün mahalle halkının yanı sıra Suriyeli ve Afgan kardeşlerimiz de var. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, unuttuğumuz komşuluk ilişkilerimizi yeniden canlandırmak açısından son derece anlamlı bir organizasyon. Bu tür organizasyonların bütün mahallelerimizde yaygınlaşmasını ve yaşatılmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Çocuklar imza için sıraya girdi

Yemeğin sonunda ise Vali Süleyman Kamçı, vatandaşlara Kutlu Doğum Haftası’nın simgesi olan gül dağıttı. Vali Kamçı ayrıca, Doç. Dr. İsmail Karagöz’ün yazdığı ‘Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ adlı kitabı da etkinliğe katılanlara hediye etti.  Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği Vali Süleyman Kamçı, bir kız çocuğunun imza istemesi üzerine hediye ettiği kitabı elinden alarak imzaladı ve geri verdi. Vali Süleyman Kamçı, imza isteyen diğer çocukları da kırmayarak hediye ettiği kitapları imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız