SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mahallelilik Olgusunu Geliştirmemiz Lazım"

0
Güncellendi - 2017-08-17 20:40:19
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyük Hüseyinbey ve Küçük Hüseyinbey Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, mahallelerde mahallelilik olgusunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak gerektiğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyük Hüseyinbey ve Küçük Hüseyinbey Mahallesi sakinleri ile her iki mahallenin muhtarlığının bulunduğu ve çevre düzenlemesinin Battalgazi Belediyesi tarafından yapıldığı alanda bir araya gelerek, sorunları dinledi. Battalgazi Belediyesi tarafından düzenleme yapılan alanla ilgili Büyük Hüseyinbey ve Küçük Hüseyinbey Mahallesi muhtarları ve sakinleri, Başkan Gürkan’a teşekkür ederken, Başkan Gürkan, mahallelik olgusunun önemine dikkat çekti. Mahallelik olgusunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için Türkiye’de ilk Mahalle Müzesi’nin Battalgazi Belediyesi’nin açtığını belirten Başkan Gürkan, “Türkiye’de ilk olarak Mahalle Müzeleri kavramını ortaya atıp Mahalle Müzesi’ni ihdas ettik. Türkiye’de daha mahalle müzesini açmadan ödül aldık. Türkiye genelinde ödül aldı, ulusal düzeyde ödül aldı. Buradaki bizim yaklaşımımız nedir? Benim mahallemin insanı, benim mahallemin komşusu, benim mahallemin bakkalı, benim mahallemin manavı, benim mahallemin muhtarı, benim mahallemin berberi, benim mahallemin su tesisatçısı olgusunu oluşturursak, mahallede birlik beraberlik olursa, burada o sizin ve sizleri rahatsız eden unsurlar barınamaz. Hem Küçük Hüseyinbey muhtarımızın, hem de Büyük Hüseyinbey muhtarımızın bu işe el atmaları ve mahalle sakinlerimizin, kanaat önderlerimizin burada bu görevi bir gönüllük esası içerisinde telaki etmeleri, bu mahalle için çok önemlidir” dedi.

Belediye hizmetlerine de değinen Başkan Gürkan, yeni dönemde rekor düzeyde hizmetlere imza atıldığını belirterek, “Türkiye tarihinde bir dönemde bir hizmet binası yapan belediye yoktur. Biz bir dönemde değil, 11 ay da iki tane hizmet binası yaptık. Sadece bunlar değil, Engelsiz Merkezleri, Yaşam Merkezleri, Yeşil Kuşaklar, okulların yapılması, spor salonlarının yapılması, İspendere İçmeleri, çınarların yapılması, kervansaraylar, hanlar, hamamlar, kümbetler, türbeler, ziyaretler, yollar, yani bunlar az işler değil. Antalya’da yaptığımız EXPO 2016’ya dünyada 63 ülkenin 10 büyükşehrin katıldığı yerde Battalgazi Belediyesi, Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması Uluslararası Tarih Özel Ödülü'nü aldı. 63 ülke ve 10 büyükşehir içerisinde tek ilçe belediyesi biz katılmışız” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız