SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalleye 'Geri Dönüşüm Evi'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:20
Mahalleye 'Geri Dönüşüm Evi'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye'de ilk kez çevre duyarlılığı aşılamak için sorumluluk bölgesindeki mahallelere "Geri Dönüşüm Evi" konumlandırıyor. 

Yeşilyurt Belediyesi ambalaj atıklarının çöpten ayrıştırılarak geri dönüşüme katkı sağlanması amacıyla projeler gerçekleştiriyor. Belediye, ilk etapta Gazi Anadolu Lisesi yanına yerleştirdiği "Geri Dönüşüm Evi"ni ilerleyen günlerde başka mahallelerde uygun alanlara yerleştirecek. Bu uygulama ile vatandaşların daha rahat bir şekilde ambalaj atıkları, cam, plastik, metal, kâğıt ve kompozit atıklarını çöplerden ayrıştırmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptığı açıklamada, “Geri dönüşüm uygulamalarında Türkiye'de bir ilk olarak, eve benzetilen bir geri dönüşüm uygulamasını başlattık. Bu uygulama ile geri dönüşümü daha cazip hale getirmek istiyoruz. Geri dönüşüm projesi Türkiye, Malatya ve Yeşilyurt için çok önemli bir projedir. Evlerimizde ve iş yerlerimizde kullanmadığımız oyuncak, metal, cam, kağıt, plastik ve kitaplar tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Geri dönüşüme gitmeyen bu maddeler, çöp ve katı atık kamyonlarımızla çöp sahasına gidecek, ekonomiye hiçbir katkısı olmayacaktır. Bu ekonomimiz için, çevremiz için çok ciddi kayıplara sebep olacaktır. Bu uygulama ile geri dönüşümü mümkün olan maddeleri yerinde ayrıştırmayı gerçekleştirerek, bunların yönünü ve yöntemini oluşturarak tekrar ekonomiye kazandıracağız" dedi.

Başkan Polat, "Yeşilyurt Belediyesi olarak geri dönüşüm konusunda sürekli yeni projeler gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği çerçevesinde "Çer-Çöp Projesini" gerçekleştirdik. Bütün okullarımızda "Her atık çöp değildir" sloganıyla kutularımızı dağıttık. Bununla ilgili okullarımızda seminer ve kısa animasyon filmler ile öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak için okullarda arkadaşlarımız etkinlik ve eğitimlerini devam ettiriyor. Sağlıklı ve sürdürülebilir çevre bilincini tüm toplumumuza yaymalıyız. Bizlerde yerel yöneticiler olarak sistemi kurarak, mili servetimiz olan atıkları tekrar ekonomiye kazandırmalıyız. Doğaya çok ciddi zararları olan pilleri ve katı atık yağları da düzenli bir şekilde toplayıp ve imha etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Geri Dönüşüm Evi" tanıtım programına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çınar, Meltem Kavuk, Mehmet Güner, Muammer Zafer, Haydar Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız