SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalli Çevre Kurulu Kararları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mahalli Çevre Kurulu, 5 bölgede baz istasyonu kurulmasına izin verirken, "anız yakma" yasağının hatırlatılmasını kararlaştırdı.

ANIZ YAKMA YASAĞI..
Vali Yardımcısı Erol Rüstemoğlu (fotoğraftaki) başkanlığında valilik salonunda gerçekleşen Mahalli Çevre Kurulu toplantısında, hububat ve hasat sezonunun yaklaşması nedeniyle çiftçilerin, böcek ve diğer zararlıları yok etme yöntemiyle bitki hastalıklarını önleme çalışmasının (anız yakmanın) alışkanlık haline getirildiği belirtildi.

Anız (ekin biçildikten sonra toprakta kalan köklü sap) yakmanın çiftçinin bilgisinin aksine toprağın en önemli kısmını, bitki artıklarının çürümesi sonucu meydana gelen organik maddeleri öldürdüğü kaydedildi.

Toplantıda toprak ve hava kirliliği, toprak erozyonu gibi çevre sorunlarını da beraberinde getiren anız yakmanın ve yol kenarında ya da boş alandaki otların yakılmasının yasak olduğu hatırlatıldı. Anız yakanların kolluk kuvvetlerince takip edildiğinin dile getirildiği toplantıda, cezai müeyyide uygulanması kararlaştırıldı.

BAZ İSTASYONLARINA İZİN..
Kurul, ayrıca Malatya Merkez Tandoğan Mahallesi Özdemir Caddesi 12. Sokak, Doğanşehir ilçesi Kurucaova Beldesi, Arapgir İlçesi Yazılı Köyü Agababa Tepesi, Battalgazi İlçesi Kuluşağı Köyü ile Doğanşehir ilçesi Gövdeli Beldesi Gökalan Cami Yanı'nda Turkcell tarafından kurulacak 5 baz istasyonunun, projelerinde belirtilen standartlara uyulması kaydıyla kurulmalarında sakınca olmayacağına da karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız