SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mahcup Etmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:19:47
A- A+ PAYLAŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, artık HDP'nin gerçek bir Türkiye partisi olduğunu belirterek, "Bize emaneten oy vererek HDP’nin demokratik siyasetin önünü açmasını isteyenleri mahcup etmeyeceğiz. Emaneten HDP’li olanları gönülden HDP’li yapmak için daha çok çalışacağız" dedi. Demirtaş, HDP'nin bir sonraki hedefini ise, "Tek başına iktidara yürümek" olarak açıkladı. 

HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, seçim sonuçlarını Beyoğlu’nda düzenlenen basın toplantısıyla değerlendirdi. Zorlu ve eşit olmayan şartlarda bir seçim kampanyası yürüttüklerini söyleyen Demirtaş, “İktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına alarak yürüttüğü kampanyaya karşı bizler Türkiye’nin ezilenleri olarak barıştan, adaletten, özgürlükten yana olanları olarak muhteşem bir zafer, muazzam bir başarı elde ettik. Bütün Türkiye’ye hayırlı olsun” diye konuştu.

"KENDİNİ TÜRKİYE'NİN TEK SAHİBİ OLARAK GÖRENLER KAYBETMİŞTİR"

Seçimi özgürlük ve barıştan yana olanların kazandığını söyleyen Demirtaş, “Baskı, otoriter, kibirli duruştan yana olanlar, kendini Türkiye’nin tek sahibi olarak görenler kaybetmiştir. Kazananlar Türkiye’nin özgürlüğüne sevdalı olanlar olmuştur. Bu zafer bütün ezilenlerin, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Çerkezlerin. Bütün inançların, Alevilerin, Sünnilerin, Hıristiyanların, Ezidilerin. Kim varsa inancı ile bu topraklarda yaşamak isteyen bütün ötekileştirilmişlerin ortak zaferi. 12 Eylül darbe anayasasına ve yüzde 10’luk seçim barajına karşı duranların ortak zaferidir. Kürt sorununda barışçıl çözümden yana olanların, ‘Kürtlerin bu ülkede onurlu bir halk olarak yaşamalarını istiyorum’ diyenlerin ortak zaferidir” şeklinde konuştu.

"ARTIK HDP GERÇEK BİR TÜRKİYE PARTİSİDİR"

Seçim kampanyası boyunca verdikleri sözlerin ve söylemlerin arkasında olduğunu vurgulayan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. HDP Türkiye’dir, Türkiye HDP’dir. Seçimin en önemli sonuçlarından biri de AKP bu kibirli tavrı ile ‘Kürt sorunu yoktur’ diyerek, ‘müzakere yoktur’, ‘çözüm masası yoktur’ diyerek Türkiye’nin doğusunda sıfırlanmıştır. Bu seçim döneminde bize inanarak hangi gerekçe ile oy vermiş olurlarsa olsunlar kimseyi mahcup etmeyecek duruş ortaya koyacağız. Bize emaneten oy vererek HDP’nin demokratik siyasetin önünü açmasını isteyenleri mahcup etmeyeceğiz. Emaneten HDP’li olanları gönülden HDP’li yapmak için daha çok çalışacağız. Türkiye’de atık başkanlık tartışması, diktatörlük tartışması son bulmuştur. Türkiye uçurumun kıyısından dönmeyi başarmıştır. Bu muazzam zaferin ortaya çıkmasında milyonların emeği var. Bir üst akıl değil, bir komplo aklı değil, halkın ortak vicdanı ve ortak aklı var. HDP bundan sonra Türkiye’nin aleyhine hiçbir projenin içinde olmadığı gibi bu saatten sonra olmayacaktır.”

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM HEDEFİ TEK BAŞINA İKTİDARA YÜRÜMEK"

Selahattin Demirtaş, seçim sonuçları ile Ortadoğu’daki dengeleri değiştirdiklerini ifade ederek, “HDP’nin önümüzdeki dönem hedefi tek başına iktidara yürümek olacaktır. Tekçi IŞİD faşizmi ve insanlığa verdiği zarar ne kadar kötüyse, bugün HDP saflarında da aynı anlayışla bir direniş sergileniyor. Artık HDP’nin güneşi 81 vilayete yeter, ampule gerek kalmadığını ispatlamış olduk” dedi.

"AKP İLE KOALİSYON YAPMAYACAĞIZ"

Demirtaş, AK Parti ile koalisyon konusuna da değinerek, “AKP ile içeriden ya da dışarıdan koalisyon yapmayacağız. Sözümüzün arkasındayız. İyi bir muhalefetle halkın taleplerini dile getireceğiz” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız