SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Bankayı Kusurlu Buldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yatırım hesabından internet bankacılığı kullanılmak suretiyle parası başka hesaba aktarılan vatandaşın şikayetini haklı bulan mahkeme, internet dolandırıcılığına önlem alma konusunda sorumluluğun bankaya ait olduğuna karar vererek, müşterinin hesaptan çekilen parasının banka tarafından karşılanmasına karar verdi.

Tüketici Mahkemesi sıfatındaki Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran İ.D. adlı vatandaş, mahkemeye başvurarak, bir banka şubesindeki yatırım hesabında bulunan 4 bin 600 TL paranın internet bankacılığı kullanılmak suretiyle G.G. adlı şahısın hesabına aktarıldığını, şikayet üzerine bankanın G.G.'nin hesabındaki 872 TL'nin kendisine tekrar iade edildiğini ancak bankanın diğer kalan 3 bin 727 TL parasını iade etmediğini belirterek, zararının karşılanmasını talep etti.

Banka ise mahkemeye verdiği savunmasında, davanın yasal dayanaktan yoksun olduğu ve reddedilmesi gerektiğini bildirdi.

Mahkeme verdiği kararında, "Olayda davalı bankacının mevcut donanım teknik eleman ve teknolojisi ile müşteriye nazaran çok daha avantajlı olması dolayısıyla bu tür profesyonel dolandırıcılıklarda önlem almada daha öncelikli durumda olduğu, somut olayda güvenlik tedbirlerindeki eksikliklerden dolayı objektif özen borcunu yerine getirmeyip kusurlu olduğu, bu nedenle davalı bankanın davacının hesabından çekilen 3 bin 727 TL'yi işlemin yapıldığı tarihten itibaren avanz faizi ile birlikte davacıya ödemesi gerektiği anlaşıldığından, bu miktarın ticari avans faizi ile birlikte davalıdan tahsili ile davacıya verilmesine karar vermek gerekmiştir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız