SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Heyetinde Yeni Görevlendirmeler

0
Güncellendi - 2017-04-10 23:18:49
Mahkeme Heyetinde Yeni Görevlendirmeler
A- A+ PAYLAŞ

Darbe Girişimi davasında 3 kişilik mahkeme heyetinden başkan ve 1 üye ile duruşma savcısının yerine başka isimler görevlendirildi. Malatya Darbe girişimi davasına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Koç ile mahkemenin 1 üyesi ile duruşma savcısı İsmail Gökhan Orman duruşmaya katılmadı ve yeni heyet ve duruma savcısı davaya bakıyor.  Söz konusu isimlerin yerine maazeretleri nedeniyle görevlendirme yapıldığı ifade edildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bugün Başkan Kılıç üyeler Ayşegül Altınhalka, Zeynep Çelik Öztürk ve savcı Muhittin Atlı'dan oluştu.

Duruşma savcısı İsmail Gökhan Orman’ın, Malatya Adliyesinde görevli iken FETÖ’den dolayı HSYK tarafından ihraç edilen bir hakime veda yemeği düzenlenmesi ve plaket verilmesi yemeğine katılmış olma iddiası ile hakkında HSYK tarafından soruşturma açılması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığınca idari tedbir olarak duruşma savcılığından alındığı öğrenildi. (Fotoğraf bu yemekten) Darbe davası duruşmasına Cumhuriyet savcısı Muhittin Atlı görevlendirildi.

Duruşma Heyeti başkanlığına mahkeme üyesi Turan Kılıç görevlendirilirken, mahkemenin bir başka üyesi de yine duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya başkanlık eden Hakim Turan Kılıç, mahkeme başkanı Vedat Koç’un Kale İlçe Seçim Kurulu Başkanı olduğunu ve HSYK’nın seçimlerden 10 gün önce ve sonra görev yapılamayacağı kararı nedeniyle duruşmaya katılmadığını, diğer üyenin ise rahatsızlığı nedeniyle heyette yer almadığını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Turan Kılıç, duruşma sırasında, bugün basına yansıyan mahkeme heyetinin değiştiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Mahkeme heyetini değiştirildiği söz konusu değil. Mahkeme başkanımız görevindedir. Diğer üye hakimler de görevinde sadece bir üyenin eşinin sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadığını belirtmek isterim. Geçici olarak hakim görevlendirilmesi yapılmıştır." dedi.

HSYK MÜFETTİŞLERİ MALATYA’DA…

Öte yandan, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Vedat Koç’un da aralarında yer aldığı Malatya Adliyesinde görevli Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Koç. 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Fidan, hakimler Recep Yargıcı, Mehmet Güloğlu, Kılıçaslan Erdem, Adil Saraçoğlu, Turan Kılıç, Bilal Adıgüzel, Cumhuriyet Savcısı İsmail Gökhan Orman’ın Malatya Adliyesi’nde görevli  iken HSYK tarafından  meslekten ihraç edilen bir hakim için veda yemeği düzenlenmesi ve plaket verilmesi yemeğine katıldıkları iddiasıyla haklarında HSYK tarafından soruşturma açıldığı ve görevlendirilen 2 HSYK müfettişinin Malatya Adliyesine gelerek işlemlerine başladığı öğrenildi.

Söz konusu soruşturmaya konu fotoğraf medyaya yansımıştı.

malatyahaber- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Seyyah (6 yıl önce)
    İnsanlık yapmışlar. Suç mu? Bir meslektaşlarının başına bir kötülük gelmiş, işinden aşından ekmeğinden olmuş. Meslektaşları da kötü gününde yanlarında olmuş. Ey Türkiyem nereye gidiyor, kime hizmet ediyor, uyan artık, insanları birbirine düşman ediliyor ve birileride ata binip gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla