SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Dosyayı İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:43:57
Mahkeme Dosyayı İstedi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin dava kapsamında, tanık ifadesinin ardından istediği Begüm Kartal cinayeti dosyasını inceliyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 53. duruşmasında, geçici köy korucusu ve jandarma haber elemanı Yaşar Adak'ın iddiaları üzerine, karara bağlanmış olan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın bir düğünde açılan ateş sonucu öldürülmesine ilişkin dosyayı Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istedi. 

Bir süre önce gönderilen dosyayı incelemeye başlayan mahkeme heyeti, her iki olayın sanıkları arasında bağ olup olmadığına bakacak. 

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davanın 53. duruşmasında, müdahil avukatların talebi üzerine dinlenilen geçici köy korucusu ve jandarma haber elemanı Yaşar Adak, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 2005 yılında üniversite öğrencisi Begüm Kartal'ın öldürülmesi olayını araştırdığını belirterek, şunları anlatmıştı: 

''Begüm Kartal, bir düğün sırasında başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmiş, olay jandarma bölgesinde olduğu için konuyu jandarma araştırıyordu. Jandarma uzun süre olayı aydınlatamadı. Begüm Kartal'ın babası Hasan Kartal, 'katilin bulunmasını sağlayana 250 bin lira ödül vereceğini' açıklayınca Mehmet Çolak ve soyadını hatırlamadığım Metin uzman çavuş, iki haber elemanını tanık göstererek olayı Osman Ulu'nun üzerine yıktılar. Osman Ulu ile amcası Yaşar Ulu'nun tutuklanmasının hemen ardından sanıkların köydeki evlerinin yanına el bombası gömerek ilçe jandarma komutanlığına sahte isimle yanımda ihbarda bulundular. Amaç, ezan saatinde işlenen cinayetin 'ezanda müziğin kesilmemesine sinirlenen dindar biri tarafından işlendiği' algısını yaratmak ve evin yakınında bulunan el bombasıyla da aileyi teröristmiş gibi lanse etmekti.'' 

-Begüm Kartal, cinayeti- 

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 28 Ağustos 2005'te, tanıdıklarının düğününe katılan Malatyaspor'un eski futbolcularından Hasan Kartal'ın Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi kızı Begüm Kartal, ateş açılması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın zanlısı olduğu iddiasıyla yakalanan Osman Ulu, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 16 yıl 8 ay hapse çarptırılmış, kararı az bulan Yargıtay'ın bozduğu dosya aynı ceza uygun görülerek yeniden Yargıtay'a gönderilmişti. 

Mahkeme ikinci kez bozulan kararda cezayı 22 yıla çıkarmış ve son karar Yargıtay'ca onanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız