SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mahkeme Durdurmuşsa Yapamayız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:23
'Mahkeme Durdurmuşsa Yapamayız'
A- A+ PAYLAŞ
Şubat ayının son İl Genel Meclisi toplantısında, çeşitli talepler görüşüldü.
 
"SU VERİLMİYOR"
 
Özel İdare'de Naci Şavata başkanlığında yapılan toplantıda, Doğanşehir ilçesindeki sulama suyu sorunlarıyla ilgili  CHP'li meclis üyesi Deniz Kayıkçı'nın verdiği önergeler ele alındı. Toplantıda Doğanşehir ilçesi Sürgü Barajı'ndan motopompla alınan suyun mahkemelik olduğu ve üreticilere Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından su verilmediği dile getirilip, yeni su kaynakları bulunması talep edildi. 
 
"YAPACAĞIMIZ BİRŞEY YOK"
 
Taleplerle ilgili söz alan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Ali Doğan, "Eğer mahkeme suyun verilmesini durdurmuşsa bizim yapacağımız birşey yok" ifadelerini kullandı.
 
"BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜLÜR"
 
Konuyu yetkililer ile görüştüğünü söyleyen Doğanşehir Meclis Üyesi Abdurrahman Doğan ise, "İl Genel Meclisi olarak DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü'ne yaptığımız ziyarette, Erkenek Göleti'nin ihalesinin yapıldığı, Söğüt Göleti'nin ise bitme aşamasında olduğu, Elmalı Göleti'nin de ihale aşamasında olduğu bize bildirildi. Yani üç gölet yapılınca bu bölgenin suluma suyu sorunu büyük oranda çözülür" dedi.
 
"KANALİZASYON SULAMAYA VERİLİYOR"
 
Doğanşehir ilçesi Tophraktepe köyü kanalizasyonun sulama kanalına verildiğinin belirtildiği toplantıda,  bunun da çevre kirlilğine yol açtığı belirtildi. Bu kanalın belediye kanalına verilmesi talep edildi. Öte yandan, Yazıhan ilçesinde bazı bölgelerde içme suyuna içilmez raporu verildiği önergede dile getirilip, sorunun giderilmesi talep edildi. Hekimhan ilçesi Dursunlu köyü ile Hozalık arsanın yolun köy yol ağına alınması da talep edildi. Verilen önergelerin gündeme alınması kabul edilip, incelenmek üzere ilgili komisyanlara havale edildi. 
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata konuşmasında, Mart ayı toplantısının 5 Mart Pazartesi günü başlayacağını söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız