SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Evde Kuruldu Ama

A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisiyken geçen yıl gittiği düğünde tabancayla ateş açılması sonucu başından aldığı kurşunla hayatını kaybeden Begüm Kartal'ın öldürülmesi olayının davasında tanık olarak gösterilen 1 kişi hastalığı nedeniyle adliyeye gelemeyince, mahkeme ve avukatlar tanığın evine gitti.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 gecesi bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Begüm Kartal'ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak 1'i tutuklu toplam 3 sanığın yargılandığı Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava da tanık olarak gösterilen Bayram Büker (61) adlı şahsın yatalak ve kanser olduğunun bildirilmesi üzerine, mahkeme heyeti şahsın evinde dinlenmesine karar verdi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim, mahkeme üyesi, katip, avukatlar Ali Yıldırım, Feridun Diyarbakırlı ve Doğan Karaoğlan ile Bayram Büker'in Çilesiz Mahallesi'ndeki evine gitti. Evde tanık Büker'in yatırıldığı odaya geçen mahkeme heyeti ve avukatlar, tanığı yakından gördü.

Mahkeme Başkanı Orhan Erdim, katibe eve gelindiğini ve hastanın yattığını yazdırdıktan sonra tanığa dönerek, "Bir şeyler anlatabilecek misin?" sorusu karşısında tanık Bayram Büker, ağlamaya başladı. Bunu üzerine Mahkeme Başkanı, "Tanığın ifade verecek durumda olmadığı anlaşıldığından, ifade alma işlemine son verilmiştir" şeklindeki kararı yazdırarak eve taşınan mahkeme duruşmasına son verdi.

Mahkeme heyeti ve avukatlar daha sonra ev halkına geçmiş olsun dileklerini sunarak evden ayrıldı. Tanığın yatalak ve kanser hastası olduğu ve aynı zamanda hastalığı sebebiyle konuşamadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız