SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Kapansın Talebini Reddetti

A- A+ PAYLAŞ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup kulüplerinden Diyarbakırspor'un daha önce yapılan genel kurulunun usule uygun yapılmadığı gerekçesi valilik tarafından kulübün kapanması için açtığı davada, mahkeme başkanı, kamu yararına faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kulübün kapanması talebini geri çevirdi.
 
Sıkıntılı günler geçiren ve kimsenin sahip çıkmadığı dönemde kayyum heyetine devredilen Diyarbakırspor Kulübü'nün yapılan genel kurulunda usule uygun davranmadığı gerekçesiyle Diyarbakır Valiliği'nin de kulübün kapanması istemiyle açtığı dava bugün görüldü. Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, kulüp avukat Vedat Erten hazır bulundu. 
 
Savcılığın hazırladığı iddianame okunarak, Diyarbakırspor'un kapanması istemini yinelendi. Diyarbakırspor Kulübü avukatı Vedat Erten söz alarak savunma yaptı. Erten, kamu yararına faaliyet gösteren bir spor kulübünün kapanmaması için kapsamlı görüş belirtti. Daha sonra kısa bir ara veren mahkeme heyeti, yönetmeliklere göre kapanması gereken kulübün kamu yararı gözetilerek kapanmamasına karar verdi. 
 
ERTEN: YARIM ASIRLIK KULÜP KAPANMAKTAN KURTULDU
Avukat Vedat Erten, bugün yarım asırlık kulübün kapanmaktan son anda kurtulduğunu belirterek, şöyle dedi: 
 
"Bu sezon başında mevcut yönetimden önce yapılan ve kayyuma kalan Diyarbakırspor'un genel kurulu, usulüne göre yapılmamıştı. Bunun üzerine valilik kulübün kapanmasını talep etmişti. Savcılık, hazırladığı iddiaaname ile kulübün kapanması için Diyarbakır 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştı. Dava bugün görüldü. Biz de davalı olarak duruşmada hazır bulunduk ve savunmamızı haptık. Hakim valiliğin kapanma talebini reddetti. Bu şekilde yarım asırlık kulüp kapanmaktan kurtuldu." 
 
Avukat Vedat Erten, kira ödenmediği için dün kulübe gelen icra takibiyle ilgili de itirazda bulunduklarını sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız