SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Kararında Israrlı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:25:59
Mahkeme Kararında Israrlı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın ''3. Yargı Paketi'' kapsamında yeniden değerlendirilmek üzere iade ettiği iki ayrı dosyada kararını yineledi. 

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen tutuklu sanık Hikmet K. ve tutuksuz sanık Ulaş U. hazır bulundu. 

Yargıtay'ın dosyayı 3. Yargı Paketi kapsamında incelenmek üzere gönderdiğini anımsatan mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki suçlamaların sabit olduğundan cezalarında indirim veya arttırıma yer olmadığına hükmetti. 

Sanık Hikmet K'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Ulaş U. için de yurt dışına çıkış yasağı konulmasını kararlaştırdı. Mahkeme sanıklardan Hikmet K'nın 12 yıl, Ulaş U'nun 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 

Tunceli Gözen Yaylası'nda 18 Ağustos 2011 tarihinde düzenlenen operasyonda jandarma tarafından gözaltına alınan sanıkların, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları, örgüte eleman kazandırdıkları iddia edilmişti. 

-7 sanığa 8 yıl 9'ar ay hapis- 

Yargıtay'ın ''3. Yargı Paketi'' kapsamında yeniden değerlendirilmek üzere Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade ettiği diğer bir dosyanın ise karar duruşması yapıldı. 

Duruşmada, 7'si tutuklu 11 sanık, avukatlarıyla hazır bulundu. Sanıklar, daha önce yaptıkları savunmaları yineleyerek, haklarındaki suçlamaları reddetti. 

Kararını yineleyen mahkeme heyeti, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 2011 yılında terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme sağladıkları iddiasıyla tutuklanan sanıklar Ali T, Hasan Hüseyin B, Seyit A, İbrahim İ, İsmail T, Ali U. ve Ali T'nin 8 yıl 9'ar ay hapisle cezalandırılmasına, tutuksuz sanıklar İ.İ, M.U, E.T ve H.T'nin denetimli serbestlik hükümlerinden yararlandırılmalarına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız