SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Kararıyla ''Faili Meçhul''..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kalaşnikof silahla işlenen cinayetin 2 zanlısı delil yetersizliğinden beraat edince, cinayet "faili meçhul" oldu..

Yazıhan ilçesine bağlı Sinan köyünde 28 Ekim 2004 tarihinde meydana gelen olayda, İbrahim Bozkurt (53) adlı şahıs, sabah erken saatlerde evinin ahırının önünde bulunduğu bir sırada Kalaşnikof otomatik tüfekle uzaktan 8 el ateş açılması sonucunda öldürülmüştü. Öldürülen şahsın, daha önce bir cinayet davasından yargılandığı ve cezaevinden yeni tahliye olduğu belirlenmişti.

Olaydan sonra başlatılan soruşturma kapsamında, jandarma tarafından olayın zanlısı olarak yakalanan Saim Karadoğan (31) ile kardeşi Basri Karadoğan (26) tutuklanarak cezaevine konulmuşlardı. Öldürülen İbrahim Bozkurt ile imam nikahlı eşi Besime Kılıç'ın, 1997 yılında zanlı olarak yakalanan Basri ve Saim Karadoğan kardeşlerin babaları Ali Karadoğan'ı ağır tahrik altında öldürmek iddiasıyla yargılanıp mahkum oldukları bildirilmişti.

İbrahim Karadoğan'ın öldürülmesi olayının ardından, cinayetin zanlısı olarak, İbrahim Bozkurt ve Besime Kılıç'ın öldürdüğü öne sürülen Ali Karadoğan'ın oğulları Basri ve Saim Karadoğan gözaltına alınmış, tutuklanmışlardı.

Yapılan soruşturmada da, 28 Ekim 2004'teki cinayetten 2 hafta önce, bu kişilerden Saim Karadoğan'ın, İbrahim Bozkurt'u öldürmek üzere Kalaşnikof silah satın aldığı ihbarı yapıldığı, ancak Saim Karadoğan'ın evinde yapılan aramada silahın bulunamadığı için bu şahıs hakkında herhangi bir işlem yapılamadığı belirlenmişti.

Bu olay, son cinayetle ilgili mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı tarafından da, "Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar duruşması tutanağında, Cumhuriyet Savcısı'nın son mütealasında, "14.10.2004 tarihinde saat 19.30'da Yazıhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayan bir kişinin Saim Karadoğan'ın hasımlarını vurmak için evinde kaleşnikof silah bulundurduğu ve 14.10.2004 günü gecesi yada 15.10.2004 günü hasımlarını öldüreceği yönünde ihbarda bulunulduğu, aynı gün saat 22.50'de Saim Karadoğan'ın evinde yapılan aramada her hangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı.." şeklinde ifade edilmiş, böylece de tutanakta yeralmıştı.

DELİL YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE BERAAT..
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Saim ve Basri Karadoğan adlı kardeşler, suçlamaları kabul etmemişler, olay sırasında başka yerlerde olduklarını öne sürmüşler, bu arada cinayetin olduğu gün güneşin kaçta doğduğuna dair de mahkeceme Müftülük'ten bilgi istenmişti.

Olayın tek tanığı olan, ölen şahsın imam nikahlı eşi Besime Kılıç'ın ifadeleri de çelişkili bulunurken, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada, mahkeme iki sanığın, delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

Delil yetersizliğiyle verilen beraat kararının ardından, "faili meçhul" kalan İbrahim Bozkurt cinayeti ile ilgili soruşturma Jandarma tarafından yeniden ele alınacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız