SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Kayıtları Silinince..

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:41
Mahkeme Kayıtları Silinince..
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Ramazan ayında Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin açılan dava kapsamında, 58 sanığın yargılanmasına başlanan duruşmada, sanıkların ifadeleri alınırken, bilgisayardaki kayıtlar silindi. Mahkeme hakimi, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden yapılan kayıtların kasıtlı mı, sehven mi silindiğinin incelenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. 

Doğanşehir Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 58 sanıktan 52'si katıldı. Kimlik tespitinin ardından, iddianame okundu. Daha sonra sanıkların bazıları savunmalarını yaptı.

Duruşmanın devam ettiği öğle saatlerine doğru, sanıkların savunmalarının yazıldığı bilgisayar kayıtları silindi. Bunun üzerine Mahkeme hakimi Meltem Caner, duruşmaya ara verdi. 

Aranın ardından bazı müştekilerin avukatı Ali Hamamcı, kayıtların nasıl ve neden silindiğinin araştırılmasını istediklerini söyledi. 

Hakim, UYAP üzerinden yapılan bilgisayar kayıtlarının istenmesine, kayıtların kasıtlı mı sehven mi silindiğinin incelenmesine ve duruşma zabıtlarının mahkemeye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 21 Şubat 2013 tarihine erteledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız