SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Mezar Açtırdı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:54:08
Mahkeme Mezar Açtırdı
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde geçtiğimiz yıl kaybolduktan 7 gün sonra cesedi yanmış vaziyette bulunan Ali Haydar Şener’in (47) mezarı açılarak kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için alınan örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği bildirildi.

Darende’nin, Ağılbaşı Mahallesi’nde, 9 Ağustos 2014'te Ali Haydar Şener’in (47) yakınları jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. 10 Ağustos Pazar günü bölgeye AFAD ekipleri giderek arama yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda 16 Ağustos günü Ali Haydar Şener’in cesedi yanmış vaziyette mahallenin Gezik mevkiinde bulunmuş ve şahsın  bir cinayete kurban gittiği belirlenmişti.

Cinayet olayı sonrasında şüpheli olarak aynı mahallede oturan kardeş olan İsmet Topaloğlu  ile Ferihan Şener yakalanmış ve tutuklanmışlardı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayetin son duruşmasına tutuklu sanıklar ile taraflar ve avukatları katıldılar.

Duruşmada, Ali Haydar Şener’in kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için feth-i kabir işleminin uygulanıp mezarın açıldığı, cesetten alınan örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ve istenilen raporun mahkemeye ulaşmadığı belirtildi.

Duruşmada, cinayette kullanıldığı sanılan çapa motoru üzerinde Malatya Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri ve Kimlik tespit Şubesi ekiplerince tarafından çok dalga boylu ışık sistemi aracılığı ile inceleme yapıldığı, 6 adet biyolojik sıvabın tespit edildiği, ancak 6 adet sıvabın tespite elverişli olmadığına dair rapor verildiği kaydedildi. 

Duruşmada dinlenilmesi istenilen Gizli Tanık 8’in ifadesinin alınması için Tanık Koruma Kanunu kapsamında işlem yapıldığı, ancak personel yetersizliği nedeniyle ifadesinin alınamadığı kaydedildi. 

Mağdur avukatlarından Mehmet Nuri Koşar,  çapa motorunun yeniden incelenmesi talebinde bulundu, ancak mahkeme bu talebi reddetti.

Sanık avukatı Şahin  Çağlar ise, mahallede sanıkların sosyal ve ekonomik durumu ve genel olarak mahalle halkı tarafından sanıklara yönelik ön yargı bulunup bulunmadığı hususunda araştırma yapılmasını talep etti. Av. Şahin Çağlar, mahkeme heyetine sanıkların olaydan önce Darende Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayısı bahçelerindeki ağaçlara zarar verildiğine dair şikayette bulunduğunu, yine mahalle minibüsüne bindirilmediklerine dair şikayetlerinin olduğunu kaydetti. Darende Cumhuriyet Başsavcılığı'nın  sanıkların  mahalle minibüsüne bindirilmesini, bindirilmediği takdirde bindirmeyenler hakkında yasal işlem başlatılacağına dair kararı bulunduğunu belirten Av. Şahin Çağlar, “Bu mahallede bir çok kişinin bir birine kayısı bahçelerine zarar verilmesi nedeniyle husumet vardır” dedi. Mahkeme heyeti mahallede sosyal ve ekonomik durum ile ilgili olarak araştırma yapılması talebini kabul etti.

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklar İsmet Topaloğlu ile Ferihan Şener'in hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

ARŞİV FOTO: Google

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız