SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkeme Tamamını Tutukladı

0
Güncellendi - 2016-08-17 18:57:31
Mahkeme Tamamını Tutukladı
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/ PDY örgütüne yönelik son operasyonda işadamı, esnaf, öğretmen.. Kimler tutuklandı?..

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik operasyonlar kapsamında 15 gün önce gözaltına alınan 15'i işadamı ve esnaf, 2'si öğretmen ve 1'i de FETÖ bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla kapatılan MAKİAD adlı işadamı derneğinin çalışanı toplam 18 şüpheli, gönderildikleri mahkemece tutuklandılar.

FETÖ/ PDY'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Malatya'da polis tarafından sürdürülen operasyonlar kapsamında, 18 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyet Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgulamalarının tamamlanmasından sonra "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevkedilen Abdulvahap S.(49), Bayram E.(51), Sezai B.(56), Abdullah E.(52), Recep S.(54), Nurettin K.(59), Niyazi K.(40), Turgay Z.(47), Mithat T.(42), Necati Ş.(50), Kadir E.(42), Tuncel M.(62), Yunus K.(32), Ebubekir T.(36), Alper G.(39), Mustafa K.(50), Emre O. (27) ve Ümit Yaşar A.(39), buradaki ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildiler.

Örgüte üye oldukları, finans desteği verdikleri, yayınlarına abone yaptırdıkları, yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerine katıldıkları iddia edilen şüpheliler, haklarındaki suçlamaları reddettiler.

Mahkeme, Salı gece geç saatlerde kararını verdi ve 18 şüphelinin tamamını tutukladı.

Tutuklananlardan Bayram E. ve Nurettin K.'nin, Ocak ayı sonunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında halen 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmekte olan 10'u tutuklu, 11'i firari, 12'si tutuksuz toplam 33 sanıklı FETÖ/PDY davasının tutuksuz yargılanan sanıklarından oldukları öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

fetötutuk1

fetötutuk2

fetö2

fetö1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • serpil (5 yıl önce)
    Neden bilmeden yorum yapıyorsunuz.Onları hepsi üzerlerine atılan suçlardan dolayı ordalar.şimdi bu adamları ailesi nekadar üzgün.bir tanesi benim babam ve benim babam vatan haini değil
    0
    0
    Yanıtla
  • gül (7 yıl önce)
    Onların hiç biri vatan haini deil önce adam gibi öğrenin ondan sonra yorum tapın. önce kendinize bakın siz
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan haini değiller neler peki? Bunların hepsinin kalbi mühürlenmiş. Pensilvanyadaki bunaktan başka Allahı bile tanımaz inkar ederler. Malatya'da kimin ne olduğunu ve daha geçen haftaya kadar bunların neler konuştuğunu herkes ve herkes biliyor. Utanmadan birde darbeci zihniyeti bozuk bu adamları savunmayın. 240 masum insanın vebali Sanada gelir yapışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilip bilmeden yorum yapmayın aralarında suçsuz olan insanlar da var. Önce kendi vicdan muhasebenizi yapın siz. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz evet belli ediyorlar kendilerini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nereden biliyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    malum derneğinede el atın inanın orasıda sayın cumhurbaşkanımıza zarar veriyor bir malatya istemiyor orayı
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    TUTUKLANANLARIN ADI VE SOYADI NI YAZMAKTAN NEDEN İMTİNA EDERSİNİZ Kİ. YAZ Kİ MİLLET TANISIN
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan doğan (7 yıl önce)
    yorum yapacak kelime bulamıyorum.devletine,hükümetine ,vatanına hainlik yapanları Allah nasıl bilirse öyle yapsın onları Allaha havele ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla