SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkemeden Tespit

A- A+ PAYLAŞ
Malatya kent merkezindeki tek yeşil alan olan Vilayet Binası arkasındaki Vilayet Parkına yönelik "düşünce aşamasındaki" projesi yargıya taşınıyor. 
 
AVUKAT, PARKTAKİ AĞAÇLARIN TESPİTİNİ YAPTIRDI
Kuruldan izin alınmadan başlatılan ve nelerin öngörüldüğü hakkında kamuoyu ile "net" bilgi paylaşımı yapılmaması nedeniyle, gece yarısı operasyonu ile yıkılan belediye binasının akıbetine döneceği endişesi taşınan Vilayet Parkı’na yönelik proje girişiminin iptali için başlatılan yargı süreci kapsamında Park Müstecirinin Avukatı, olası bir hukuk dışı girişim ihtimaline karşın parktaki ağaçların tespitini de yaptırdı.
 
Orman, Ziraat, İnşaat ve Harita mühendisinden oluşan Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi bilirkişi heyetinin yaptığı tespite göre, toplam 5 bin metrekarelik alana sahip Vilayet Park’ında 21 değişik türden, 594 orman ağacı bulunuyor.
 
Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Yeni Camiden Vilayet arkasındaki bahçeye kadar toplu bir şekilde1. Derece SİT alanı ilan edilen ve Kuruldan izin alınmadan hazırlık çalışmalarına başlanan projenin iptali için, Parkın müsteciri, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na 12 Ağustos 2011 tarihli 1905 kayıt ve 4400110 dosya numarası ile başvuruda bulundu.
 
Başvuru üzerine Kurulun, önümüzdeki günlerde uzman bir heyetle gelip Vilayet Parkı’nda inceleme yapacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız