SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkemelik Arsada Okul Temeli

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Nurettin Uğur Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

Çevreyolu altı Tandoğan Mahallesi yanı Yıldıztepe Mahallesi'nde düzenlenen Nurettin Uğur Lisesi'nin temel atma töreninde konuşan Vali Ulvi Saran, eğitimin önemini anlatıp, Nurettin Uğur gibi hayırsever iş adamlarının artması temennisinde bulundu. "Yeni neslin şekillenmesinde anahtar rolü yapacak eğitim kurumlarıdır" diyen Vali Saran, bu okuldan yetişen öğrencilerin ülkenin hizmetlerinde bulunacaklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, eğitimin önemini dile getirip, Nurettin Uğur'un bu hayrının diğer iş adamlarına örnek olması temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, okulun bölgesinde liseye ihtiyaç bulunduğunu, en yakın lisenin Fatih Lisesi olduğunu ifade ederek, okulun önemli bir eksikliği gideceğini bildirdi. Bulut, 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli, çift eğitim olması halinde ise bin 500 öğrenci kapasiteli olack Nurettin Uğur Lisesi'nin bölgedeki önemli eksikliği gidermiş olacağını söyledi.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Genel Başkanı Bekir Alyüz de konuşmasında, MASTÖB Genel Başkanlığına 10 gün önce geldiğini hatırlatıp, MASTÖB bünyesindeki iş adamlarının memleketleri Malatya'yı unutmadıklarını her zaman yatırım yaptıklarını ifade etti.

İş adamı Nurettin Uğur ise, "Yıllar önce bir ahdim vardı. Param olursa, okul, cami ve hastane yaptıracağım diye. Nasip oldu, okul yaptırıyoruz. Büyüdüğüm Melekbaba Mahallesi'ne cami yaptıracağım" diyerek, imkanı bulunanları böyle hayırlı hizmetler yapmaya davet etti.

Konuşmalardan sonra kurban kesilip, törenle temel atılışı gerçekleştirildi.

Temel atılan alanın, eski belediye meclis üyesi Coşkun Parlak’a ait olduğu, okulun şuyulandırmadan elde edilen bölümde yapılacağı belirtilirken, temel atılan alandaki bazı taşınmazlarla ilgili mahkemenin devam etmesi nedeniyle bu konuda arsa sahipleriyle Valilik arasında sıkıntı yaşanmıştı. Valilik, polis eşliğinde arsadaki mahkeme konusu taşınmazları sökmüş- yıktırmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız