SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkemelik Okul İçin İmza!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, iş adamlarını okul gibi hayırlı işlerde bulunmasının en değerli yol olduğunu söyledi.

Malatya'da Çöşnük mahallesinde 20 yıl önce inşaatına başlanılan ve atıl vaziyette bırakılan İmam Hatip Lisesi inşaatının depreme dayanıksız oluşu nedeniyle yıkılarak yerine 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 200 öğrencilik pansiyon yaptırılması için iş adamları ile Vali Ulvi Saran arasında protokol imzalandı.

İş adamı Ahmet Yahya Kiğılı babası Avni Kiğılı adına 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, iş adamı Altan Elmas da babası Alaattin Elmas adına 200 yataklı öğrenci pansiyonu yaptırmak için Vali Ulvi Saran ile birlikte protokole imza attılar.

Vali Saran, eğitime destek kampanyası kapsamında yürütülen bi tür çalışmaların daha da yaygınlaştırılmasını arzu ettiklerini söyleyerek, "Gelecek ümitlerimizi yeşertecek insanların yetişmesinde böylesine önemli adımları atan insanlarımıza minnettarlılık duymak durumundayız. İnsanların içinde bir umut yaşatabilmeleri için bu tür hayırlı hizmetleri yapmaları en değerli ve en isabetli yoldur" dedi.

İş adamları Ahmet Yahya Kiğılı ve Altan Elmas, kendilerine böyle bir fırsatın verilmesinden dolayı Vali Saran'a teşekkür ettiler.

DAVA KONUSU..
Bu arada, söz konusu İmam Hatip Lisesi'nin bulunduğu yer ise halen dava konusu. Yıllar önce bu okul için kurulan derneğe arsasını bağışlayan şahsın mirasçıları, okulun tamamlanamaması ve derneğin de kapatılması nedeniyle bu bağışa ilişkin işlemlerin geçersiz olduğu gerekçesiyle yargıya gittiler.

Yargı konusu olan alanda tasarrufta bulunulmasının, anlaşmalar imzalanmasının yasal olmadığı öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız