SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkemeye Başvurdu

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı yerel müzisyen Kazım Akıncı Ermeni olmak için mahkemeye başvurdu.

Kazım Akıncı, aslının Ermeni olduğunu söyleyerek adını ve kimliğindeki din hanesini değiştirmek üzere mahkemeye başvurdu.

Kendi kasetini satarak hayatını kazanan Kazım Akıncı, soyunun Ermeni olduğunu ve bunu yıllardır gizlediklerini, ancak Hrant Dink'in ölümünün ardından artık kimliğini gizlemekten vazgeçtiğini söyledi. Kazım Akıncı Malatya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak adını Serkis Nersesyan olarak değiştirmek isteğini ifade etti.

CNNTURK'ün haberine göre annesiyle birlikte yaşayan Kazım Akıncı, "Malatya'da yaşıyorum ve aslımız Ermeni, benim Ermeni olmamla ilgili bir sorunum yok. Toplumun da böyle bir sorunu yok.

Ancak uzun yıllardır ailem bu gerçeği gereksiz bir korkuyla kendinden bile gizledi. Ben bunun gizlenmesi gereken bir şey olmadığını savunuyordum. Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından duyduğum üzüntü kimliğimi gizlememem gerektiği konusunda beni zorlayan bir olay oldu.

Ermeni olmak ve ya başka bir dine mensup olmanın ayıp olmadığını bunun aşağılanma ve ya dışlanma nedeni olmaması gerektiği kanaatiyle adımı değiştirme kararı aldım. Malatya'da kendi yaptığım albümlerimi kendim satarak hayatımı kazanıyorum.

Çevremde sevilen biriyim. İnsanlar beni 'Kazım' ve ya 'Serkis' olduğum için değil, beni ben olduğum için seviyorlar. Madem böyle benim de kimliğimi gizlememin ve ya korkmamın bir anlamı yok" şeklinde konuştu.

Adının değiştirilmesi için mahkeme sürecinin devam ettiğini söyleyen Akıncı, Malatya Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat ederek nüfus cüzdanındaki 'Dini' bölümündeki 'İslam' ibaresini de 'Hıristiyan' olarak değiştireceğini belirtti.

İHA'NIN HABERİ..
Öte yandan İhlas Haber Ajansı Malatya Bürosu da aşağıdaki haberi servise koydu:

"Malatya'da çıkardığı albümü satarak geçimini sağlayan ve Ermeni asıllı olduğunu söyleyen bir kişi, isminin Ermeni ismiyle değiştirilmesi için mahkemeye başvurdu.

Malatya'da İnönü Caddesi'nde yıllardan beri çakmakçılık tezgahının yanında, çıkarttığı Türk halk müziği parçalarından oluşan "Dağı var, ovası var" adlı kasetini de satan Kazım Akıncı, Ermeni asıllı olması nedeniyle ismini değiştirmek istediğini söyledi. Akıncı, isminin Serkis Nersesyan olarak değiştirilmesi isteğiyle Malatya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Akıncı, "Aslen Ermeni'yim. Yeni ismim Allah izin verirse, yine hayırlıysa diyelim Serkis Nersesyan olacak. Ben müzik
hayatıma 9 yaşında başladım. 2001 yılında keşfedildim. Şu anda bir kasetim var, onu da kendim satıyorum. Kısmet olursa ikinci kasetim çıkacak. İkinci kasetim Ermeni ismimle çıkacak. Yanlış anlamayın, ayrım, gayrım değil. Yani ben buyum" dedi.

Amacının ayrımcılık yapmak olmadığını söyleyen Kazım Akıncı, ikinci kasetini Ermenice ismiyle çıkartmak istediğini belirterek, kaseti için yardım beklediğini de söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız