SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkemeye 'Tehdit' Mektubu!

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da 29 kişi ile birlikte yargılandığı sahtecilik ve dolandırıcılık davasının firarı sanığı Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Koktan, mahkemeye içeriğinde tehdit ifadelerinin de yer aldığı mektup gönderdi. Avukatı Mehmet Ali Köroğlu ise müdafilikten vazgeçti.
 
Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Koktan ve aralarında banka görevlilerinin de bulunduğu toplam 30 sanığın Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "Banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla açılan davasına devam edildi.
 
Toplam 37 kişinin de mağdur olarak göründüğü davada hakkında yakalama kararı nedeniyle 5 yıldan beri firarda olan kooperatif başkanı Hasan Koktan'ın mahkemeye içeriğinde tehdit cümlelerinin de vurgulandığı bir mektup gönderdiği belirtildi. Kendi hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını ya da başka kişilerinde hakkında tutuklama verilmesini isteyen firari başkan, Malatya Adliyesi'ndeki bazı kişileri kendisinin tayin ettirdiğini ileri sürdü.
 
Mahkemede bir bölümü okunan ve üzerinde Arapça ifadelerinin yer aldığı mektup, dava dosyasına kondu.
 
Duruşmada, firari başkanın avukatı, müdafilikten çekildiğini mahkemeye sundu.
 
Mahkeme heyeti, firari sanık Hasan Koktan hakkında çıkartılan yakalama emrinin beklenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız