SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mahkemeyi Biliyor musunuz?'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) il başkanı Mehmet Asiltürk, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 14 Kasım'daki Malatya ziyareti öncesinde düzenlediği basın toplantısında, bazı iddialarda bulundu ve sorular yöneltti.

Asiltürk'ün basın toplantısındaki açıklamaları şöyle:

"Bildiğiniz gibi 14 kasım 2009 Cumartesi günü Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan ilimizde bazı açılış ve ziyaretlerde bulunacaklardır.

Bu ziyaret münasebetiyle basın mensubu arkadaşlar aracılığı ile Malatyalı hemşehrilerimizle bilgi paylaşımında bulunmak ve sayın Başbakanımıza da bu vesileyle bazı sorular yöneltmek istiyorum.

*** Sayın Başbakan, açılışını yapacağınız Malatya Park Alış Veriş Merkezi’nin özelleşmesi, ruhsatı ve imar planı hakkında Malatya halkının şüpheleri olduğu ve sözkonusu yere ait inşaat ruhsatının imara aykırı olması nedeniyle RUHSAT’IN İPTALİ için konunun mahkemede olduğunu biliyor musunuz? Bu konuda size bilgi verilmiş midir? Sıkıntılı olan bir yerin açılışını yapacak mısınız?

*** Malatya’ya yapılacak hastanenin 800 yataklı olacağını daha önceki Malatya’daki konuşmanızda söylemiştiniz.Ancak ihale 640 yataklı (800 kişi kapasiteli) şeklinde yapıldı.
Mevcut 2 hastane (1030 yataklı) kapatılıyor.1 tane yapılıyor.

Park olarak planlanan ve Malatya’mız için akciğer durumundaki Şeker Arazisi’nin tarafınızdan tekrar değerlendirilip, aslına uygun yani park olarak Malatyalıların hizmetine sunulmasını istiyoruz.

Ayrıca söz konusu alanda hastane yapılsın mı yapılmasın mı, hastaneler birleştirilsin mi birleştirilmesin mi şeklinde iki Malatya milletvekillinizin basın huzurunda birbirini itham ettiğini biliyor musunuz?

Bir hastane yapılacağına mevcut 2 hastanenin eksikliklerinin giderilmesi, boş bulunan arsalarda yeni ünitelerin eklenmesi hem vatandaşımız açısından hem de ekonomi açısından daha iyi olmaz mı? (Hemen hemen tüm sivil toplum kuruluşları karşı...Mimarlar Odası, siyasi partiler vs.)

*** 14 haziran 2007 tarihindeki Malatya mitinginde tarafınıza yanlış bilgi verilerek, 3 AYAĞI BİTTİ.BİR AYAĞI KALDI dediğiniz Beylerderesi Viyadük inşattının bu açıklamanızdan 2,5 yıl geçmesine rağmen ne aşamada olduğunu biliyor musunuz? Bizzat görmenizi arzu ediyoruz.

*** Özelleştirme İdaresi’nce teklif alınmaya başlanan Şeker Fabrikasi ile ilgili kararınızı Malatya çiftçisi ve fabrikada çalışan 400 geçici olmak üzere toplam 1000 çalışan için tekrar değerlendirmenizi bekliyoruz.

*** Malatya halkının ve ekonomisinin can damarı olan kayısımızın durumu içler acısı.Daha önce çok vaadler verildi.Ama hiçbiri yerine getirlmedi.Kayısıbirlik fiilen sona ermiş durumda.Tarafınızdan kayısı üreticilerimizi memnun edecek bir müjdeniz olacak mı?

*** 2002 ve 2007 genel seçimlerinde en çok oy aldığınız illerden biri olan Malatya için çevre illere bakınca alınan hizmetin çok az olduğunu görüyoruz.Yıllardır konuşulan, Malatya trafiği ve Malatya’nın gelişmesi bakımından çok önemli olan Kuzey çevre yolu projesi için zatıalinizden ilgi ve destek bekliyoruz.

*** Ulaştırma Bakanının açıkladığı 2023 yılına Kadar Türkiye ulaştırma alt yapı planlamasında Malatya’ya hızlı tren ve otoban yollarının olmayacağı şeklinde açıklamalar yapılmaktadır.Bu doğru mudur? Eğer doğru ise en fazla oy aldığınız ve Türkiye’nin 14.büyük kentine hizmet anlayışınız bu mudur?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız