SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkum Müdür Diğer Davada Tanık

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 0-6 yaş Çocuk Yuvası'nda çocuklara şiddet uygulandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan toplam 12 bakıcı kadın hakkında açılan davanın duruşması, şiddet görüntülerinin montajsız halinin mahkemeye sunulması için ertelendi.

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet görüntüleri sebebiyle M.A. (34), Y.G. (37), N.D. (48), E.B. (42), N.T. (47), Ş.S. (46), M.G. (31), İ.Y. (39), F.İ. (52), Y.K. (25), V.G. (32) ve F.Y.Ö. adlı bakıcı kadınların yargılanmalarına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya bakıcı kadınların avukatları katıldı.

Duruşmada, aynı olayla ilgili "memurların" yargılandığı davada 1 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası "denetimli serbestliğe" dönüştürülen eski 0-6 Yaş Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız'ın tanık sıfatıyla ifadesi alındı. Yıldız, "Ben olay tarihinden yaklaşık 20 gün önce yıllık iznime ayrılmıştım. Bu nedenle sanıkların katılanlara yönelik eylemlerini görmedim. Bundan önceki zamanlarda da görmedim. Zaten görsem yuva müdürü olarak gerekli müdahalelerde bulunurdum. Çekimin yapıldığı söylenen zamanlarda çocuk yuvasında stajyerliği bitmiş kişinin yuvaya giriş yapması konusunda herhangi bir izin vermiş değilim. Esasen dışarıdan kişilerin girişi yasaktır. Fakat personel eksikliği nedeniyle bu kontrolü sağlamakta güçlük çekiyorduk" dedi.

Bu arada yayınlanan şiddet görüntülerinin montajlanmamış halini incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesi için yayıncı kuruluşa gönderilen yazıya cevap verilmediği belirtildi.

Mahkemede avukatlar, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, montajsız görüntülerin istenmesi ile ilgili yazının beklenmesine karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

MEMURLARIN DAVASI
Yuvadaki olaylarla ilgili olarak "memur" statüsündeki görevliler hakkında ayrı yargılama yapılmıştı.

Mahkeme o davada, eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, eski Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız, Çocuk Yuvası'nda görevli öğretmenler S.S. ve A.D., sosyal hizmetler uzmanları H.A. ve G.K. ile çocuk eğiticileri Z.K. ve S.B. hakkında görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle 1'er yıl hapis cezası verdi. Heyet, daha sonra cezanın ertelenmesine karar vererek sanıkların 1 yıl denetimli serbestlik sistemine tabi tutulmalarına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız