SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahkumlar Cezaevi Yapıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:34:42
Mahkumlar Cezaevi Yapıyor
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, beraberinde Adalet Bakanlığı teknik heyeti ile birlikte Doğanşehir ilçesine giderek, burada eski Doğanşehir Cezaevi’nin açık cezaevine dönüştürülmesi çalışmalarını da inceledi.

ESKİ CEZAEVİ AÇIK CEZAEVİ OLUYOR

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Kaymakam Murat Irgatoğlu, İlçe Cumhuriyet Savcıları ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, önce daha önce kapanan ve 61 kapasiteli K-2 Tipi Doğanşehir Cezaevi’nin 147 kapasiteli Doğanşehir Açık Cezaevi’ni dönüştürülmesi ile ilgili inşaatta inceleme yaptı.

Mevcut Doğanşehir Açık Cezaevi’nin tamamen öz kaynaklardan yapıldığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper,  Doğanşehir’deki Devlet Hastanenin açık cezaevinin hizmete girmesinden sonra ihtiyaca cevap verebilecek bir duruma gelmesi gerektiğini de kaydetti.

“MAHKUMLAR CEZAEVİ YAPIYOR”

İlçe merkezindeki cezaevi inşaatındaki çalışmaları inceleyen Başsavcı Alper, “Burada hükümlüler çalışıyor. Yani Adıyaman Açık Cezaevi buranın inşaatını devraldı. Tamamen mahkumlar çalışıyor” şeklinde bilgi verdi.

Cezaevi yöneticilerinden bilgi alan ve cezaevinde güneş enerjisi sisteminin kullanılacağını belirten Başsavcı Alper,  “Kendi imkanlarımızla yaptırmış olduğumuz, iş yurtları bütçesinden yaptırmış olduğumuz cezaevinde 147 ile bir başlangıç yapacağız. Bu cezaevimizin özelliği şu; Adıyaman Açık Cezaevi mahkumları Malatya Doğanşehir Açık Cezaevi’ni yapmaktadırlar. Yani başka bir ifadeyle mahkumlar cezaevi yapmaktadır. Özelliği de budur” dedi.

Cezaevi inşaatında çalışan mahkumların sigortalı olarak çalıştırıldığı ve sigortasından ailelerinin de faydalanabildiği belirtildi.

Bu arada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Doğanşehir ilçesinde toplam bin kapasiteli 1 T Tipi Kapalı Cezaevi, , 1 açık cezaevi, Akçadağ ilçesinde ise yine bin kapasiteli 1 T Tipi Kapalı cezaevi, 1 Açık Cezaevi projeleri içinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, cezaevlerinin yapılacağı alanlarda inceleme yaptı.

FOTOĞRAFLAR: Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve diğer ilgililer, mahkumların dönüştürme inşaatında çalıştığı Doğanşehir Cezevi'ndeki incelemeleri sırasında..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız