SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mahremiyet Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:05:51
A- A+ PAYLAŞ

Hidayet İlkokulu Rehber Öğretmeni Elifcan Kırbaç tarafından okulun multivizyon sınıfında gerçekleştirilen  mahremiyet eğitimleri velilere yönelik olarak yapılıyor. 

Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) Elifcan Kırbaç, çocuğun kendisinin ve diğer insanların özel alanlarının farkına varması ve kendi özel alanını koruması için “Mahremiyet Eğitimi” konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.  Çocukların kişiye özel bölgelerinin anlatılması, çocukların ebeveynlerin odasına girerken izin alarak girmesi gerektiğinin öğretilmesi, çocuğun elbiselerinin başkalarının yanında değiştirilmemesi gerektiği, çocukların cinsel organlarının sevgi objesi yapılmaması gerektiği, ebeveyn ve kardeşlerle çocukların aynı yatağı paylaşmamaları gerektiği, kız-erkek çocukların odalarının ayrı olmasının önemi gibi konular üzerinde duran Rehber Öğretmen Kırbaç, çocuğun istismara maruz kalması durumunda velilere birtakım önerilerde bulundu. Çocuk istismarı söz konusu olduğu zaman öncelikle çocuğun sakin bir şekilde dinlenmesi gerektiğini, asla sorgulama yapılmamasını, onu anlamaya yönelik sözler söylenmesi gerektiğini, ayrıca mutlaka bir uzmandan destek alınması gerektiğini ifade eden Kırbaç,  olayla ilgili mutlaka polisin ve adliyenin bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  

Okul Müdürü Aydın Çağırman yaptığı açıklamada mahremiyet eğitimlerinin çok önemli olduğunu, velilerin bu eğitimlere ciddi şekilde katılım gösterdiğini, bu sebeple duyarlılık gösteren bütün velilere çok teşekkür ettiklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız