SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuğa Mahremiyet Eğitimini Anlattı

0
Güncellendi - 2016-10-21 02:25:50
Çocuğa Mahremiyet Eğitimini Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve  Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi ortaklığında kadın bilinçlendirme programları aralıksız devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu konferans salonunda yapılan programda Kadın Meclisi üyelerine Aile Uzmanı/Sosyolog Elif Şengönül tarafından “Çocuklara Mahremiyet Bilinci Kazandırma” konusu anlatıldı.

Toplumumuzda mahremiyet eğitiminin farklı anlaşıldığını dile getiren Şengönül, mahremiyet eğitiminin, çocuklara duygularını yönetecek beceri ve eğitimin kazandırmak olduğunu söyledi.

Elif Şengönül, “Çocuklara mahremiyet eğitimi vermek sabır ve sebat isteyen bir iştir. Bu eğitimi vermenin en kolay yolu, çocukların gelişim dönemlerini öğrenmek, yaşlarına uygun bir dil kullanarak doğru bilgileri aktarmak ve yaşayarak örnek olmaktır.” dedi.

Şengönül, mahremiyet eğitiminin bebeklik döneminden itibaren başladığını ve 2 yaşından itibaren anne ve baba ile aynı yatakta uyulmaması gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğini, 4 yaşından itibaren de çocuklara ayrı bir oda verilmesi ve odalarına girerken mutlaka izin istenmesi gerekliliğini vurgulayarak, 4 yaşından itibaren çocukların mahrem yerlerine dokunulmaması ve öperken, severken çocuktan izin alınmasını söyledi.

Çocukların her gördüğünü ve duyduğunu hafızasına aldığını ve uyguladığını vurgulayan Şengönül, “Televizyonda izlediği programlar ve internette girdiği sitelere dikkat edilmeli, özellikle çocukların oynadığı oyuncaklar ve izlediği çizgi filmler dikkatli seçilmedir. Elbise alınırken çocukların yaşlarına uygun alınmalı, anne ve babalar ev içinde giydikleri kıyafetlere, konuşmalarına ve hitaplarına dikkat etmelidir.”dedi.

Program sonunda Kadın Meclisi üyeleri konferanstan duydukları memnuniyeti dile getirerek Aile Uzmanı/Sosyolog Elif Şengönül’e çeşitli sorular yöneltip sunumlarından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

kentkonsey1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız