SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mahrumiyetimiz Çoktur"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:12:27
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya’da ulaşım açısından en sıkıntılı yer olan Göldağ Yaylasını ziyaret ederek sorunları yerinde inceledi. 

Malatya’nın Arapgir İlçesine bağlı Göldağ Yaylasına giden Birlik Başkanı İhsan Akın, ilçede 3 mahallenin kullandığı ortak alan olan yaylanın sorunlarının başında yol sorunu geldiğini belirtti. Yolların çok kötü olduğunu ve kazalara davetiye çıkardığını ifade eden Akın, “Arabayla giderken herhangi bir virajda dikkat etmediğinizde kesinlikle kaza kaçınılmaz. Zaten aşağısı da uçurum bunu birebir kendimiz yaşayarak görerek geldik” ifadelerini kullandı.

Yaylada kalan insanların geçimini hayvancılıkla kazandığını vurgulayan Akın, bu anlamda hem yol sorunu olsun hem de diğer problemlerin çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Birlik yolarak bu sorunların çözümü için projeler hazırladıklarını da belirten Akın, “Buradaki suların boşa akmaması yönünde projemizle bu ve benzeri yaylalardaki sıkıntıların giderilmesi noktasında çalışacağız” dedi. 

Konuşmasında yerel yöneticilere de seslenen Akın, “Bütün yerel yöneticilerin buralara en azından 1 defada olsa gelip ziyaret etmesini tavsiye ediyorum. Çünkü buradaki insanlar bizim insanlarımız buradaki yetiştiriciler bizim yetiştiricilerimiz. Sadece benim senin onun değil, bu problem herkesin problemi. Bu noktada da duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Yetkililerin yaylalara gelmesi durumunda kendilerine rehberlikte yapabileceklerini ifade eden Akın, “Buradaki yetiştiricilerin sıkıntılarının bir an önce giderilmesi için çözüm gerekiyor” diye konuştu.

Arapgir Göldağ Yaylası yetiştiricileri de özellikle yol konusu ve bazı acil sıkıntılar ile alakalı yetkililerden destek istedi. Yetiştiricilerden Rasim Akkaya, küçükbaş hayvancılık ile uğraştığını belirterek “Mahrumiyetimiz şunlardır, su yalağının olmaması. Elektrik ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Yol zaten hiç yok. Tehlikeli virajlarımız var, devamlı ölüm tehlikesindeyiz, yol probleminin çözümünü istiyoruz” dedi.

Yine aynı yayladan Feride Akkaya ise, bütün geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ifade ederek yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Ziya Bali adlı yetiştirici de, yol problemi ile ilgili ciddi sıkıntı çektiklerini belirterek, bölgeye gelen araçların kaza tehlikesi atlattıklarını söyledi. 

Bir diğer yetiştirici Osman Akkaya ise, hayvan gölgeliği ve hayvanların ilaçlanması konusunda ilgili kurumların kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız