SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahsun Bir Madalya Öyküsü

A- A+ PAYLAŞ

Halil TÜM
haliltum@haliltum.com

ADANA- Türkiye Kulüplerarası Türkiye Boks Şampiyonası’nın 25 Aralık’ta Adana’da başlayacağını basından öğrenip maçlarını izlemek ve Malatyalı boksörlere moral vermek için Adana Adnan Menderes Spor Salonu’na giderken, böylesine hüzünlü bir sevinç yaşayacağımı hiç düşünmemiştim…

Tek arzumuz, Adana'da yaşayan Malatyalıların manevi desteğini Malatya ekibine hissettirmek, sporcu ve teknik heyeti Adana Malatyalılar Derneği’ne davet etmekti. Bir de, eskiden faal olarak yaptığım bu sporun heyecanını yaşamak…

İlk akşam, derneğimizin mütevazi yemek salonunda birlikte olduk.

Ve ilk şok; Federasyon yolluk,konaklama dahil kişi başı 18 Ytl para veriyormuş.Tabii biz, hemen bu arkadaşların bağlı olduğu kulüp, veya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, ya da Malatya’daki amatör sporculara destek amacıyla oluşturulmuş bir havuzdan destekleniyor olabildiklerini düşündük…

Şok tedavisini kendi varsayımlarımızla başardık…

Ertesi gün genç kardeşimiz Murat Merde'nin maçı olması nedeniyle erkenden 2 Malatyalı arkadaşım Eyüp Pars ve Mehmet Çalışkan ile birlikte kaldıkları otele dinlenmeleri için bıraktık.

26 Aralık Cuma günü, tekrar müsabakaların yapıldığı salondaydık. Genç kardeşimize moral olsun istiyorduk.

Ve Murat, Kayserli rakibini 2 dakikada hakem kararı ile yendi.Murat, bizlerin orada olmasından büyük moral aldığını söyledi… Çok mutlu oldu.Maç bitiminde elimizi öpmek, coşkusunu paylaşmak üzere koşarak doğruca yanımıza geldi.

Sevgili Murat, henüz 17 yaşında. 2 müsabakası kalmasına rağmen Türkiye 3.sü oldu.Cumartesi günü formalite maçına çıktı, Türkiye Gençler Şampiyonası’na katılacak olması münasebetiyle 1 raund döğüştü.

Adana Malatyalılar Derneği olarak Malatyalı boksör kardeşlerimize verilen yemekte tekrar bir araya geldik.

Ertesi gün madalya töreni yapılacaktı… Saatini öğrenip, üyelerimize duyuru yapmak isterken asıl şoku yaşadık.

Madalya törenine kalmayacak, o akşam hareket edeceklermiş.

Neden?

Evet, sizce neden?

Bir amatör sporcunun hak ettiği madalyayı almak üzere kürsüye çıktığı o en gururlu anı o sporcuya, Murat kardeşimize yaşatmamanın nedeni ne olabilirdi?

Söyleyelim;

Bir gece daha kalıp otel, yemek masrafından tasarruf etmek için.

Aslında ‘tasarruf’ da denilemez ona.

Fazladan harcayacak paraları olmadığı için.

Bizler, bu gerçeği saklayan Malatya boks takımının sıkıntısını o anda fark edebildik. Ringlerde rakiplerini nakavt eden Muratlar, yaşadıkları kentlerde profesyonel takımı olan kulüpler için harcanan trilyonların binde birini hak ettiklerini hala düşündüremedikleri için, ezeli bir nakavt yaşıyordu…

Spor salonunun önünde takımlarını Adana’ya kadar özel otobüsler,minibüslerle ile göndermiş çok küçük kentler, belediyeler vardı…

Kıyaslayınca isyan ettik.

Malatyalı kardeşlerimizin kendi imkanları ile Adana’ya Türkiye Şampiyonası’na katılmaları, imkansızlıklar içinde Malatya’ya madalya götürmelerinin sevinci, hüzne dönüştü…

Malatyalı yetkli ve ilgililerin kulaklarını çok çınlattık…

Bundan sonraki müsabakalarda inşallah bu kardeşlerimize imkanlar sunulur diye temennide bulunuyorum.

Israrımıza rağmen kalmayıp, madalya törenine katılamayan Murat’ı ve ekibi Adana Otogarı’nda otobüs bindirdik; kendisine el sallarken göz göze gelmekten kaçındık.

Hiç değilse müsabakaya çıkacağı gün özel olarak beslenmesi gereken Muratların, öğünlerini Adana tabiriyle ‘dürüm’ ile geçirdiklerini fısıltılı bir ses ile sonradan öğrenmiş olmanın burukluğu içimizi daha da sızlattı.

Murat 17 yaşındaydı….

Kimbilir kaç yıldır spor yapıyordu…

Spor yapmasa, enerjisini boşaltamasa şimdi nerede olabilirdi diye düşündüm.

Sokaklarda polise taş atan çocuklar, internet kafelerin robotlaştırdığı gençler, ergenliğe varmadan sigaraya – uyuşturucuya alışanlar hangi anlayışın eseri diye düşünmekte haksız mıyız?

Madalyanı kutlarım Murat…

Malatyam’a selam ederim.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız